Murat Gülderen Huawei ve Turkcell güçlerini birleştirdi
HABERİ PAYLAŞ

Huawei ve Turkcell güçlerini birleştirdi

ABD’nin yaptırımları nedeniyle Google’ın Android kısıtlaması getirdiği Çinli Huawei, Google Mobil Servisleri yerine artık kendi geliştirdiği Huawei Mobil Servis’e (HMS) odaklandı. Çinli şirket, bu kapsamda Turkcell ile stratejik bir ‘mobil ekosistem işbirliği’ne gitti. Buna göre Turkcell’in uygulamaları HMS’ye entegre olacak. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Bugüne kadar örneğine rastlanmayan bu işbirliği sayesinde önümüzdeki dönemde Huawei Mobile Servis yüklü 1 milyon telefon satmayı hedefliyoruz. Turkcell’in 30’a yakın uygulamasının yer alması için HMS entegrasyonuna da başlamış durumdayız” dedi.

Haberin Devamı

Huawei ve Turkcell güçlerini birleştirdi

YENİ BİR DÜNYA...

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang ise “2019’da çok sert yaptırımlara rağmen Türkiye’deki beklentilerimizi düşürmedik. HMS destekli akıllı telefonlarımızla Türk kullanıcılara ulaşma konusunda Turkcell ile güçlü bir işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

HUAWEI Global Başkan Yardımcısı Wang Yanmin de “Huawei bugün, 194 bin çalışanı ile 170’ten fazla ülkede faaliyet gösteren küresel bir şirket. 2019’da küresel olarak bazı zorluklarla karşılaştık. Huawei Mobil Servisleri ile hem tüketiciler hem de geliştiriciler için yeni bir mobil dünya yaratmayı amaçlıyoruz.

Turkcell, birbirinden değerli uygulamalarını, Huawei Mobil Servisleri’ne entegre eden dünyanın ilk GSM operatörlerinden biri olma özelliğine sahip. Ayrıca, Huawei’nin HMS ekosisteminden karşılıklı olarak yararlanmak için işbirliği yapan ilk GSM operatörüdür” diye konuştu.

NİSANDA BAŞLIYOR

Müşterilerin satın alma kriterlerinin değiştiğine dikkat çeken Erkan şunları söyledi: “Satış sonrası servis ağı ve yedek parça temininin önemi kullanıcı trendlerinde en önde yer alıyor. Son yıllarda ise internet üzerindeki ürün yorumlarını da dikkate alarak ürün seçimi yapılıyor.

İşbirliği çerçevesinde mağaza ve online kanallarımızdan nisan ayı başında satışa sunacağımız Huawei ile yaptığımız yeni işbirliğinin sinerjisinden müşterilerimizin memnun kalacağını ümit ediyoruz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder