Murat Gülderen İşleri büyüten tekno dokunuşlar
HABERİ PAYLAŞ

İşleri büyüten tekno dokunuşlar

Haberin Devamı

  • Evlere kapandığımız pandemi döneminde boş zamanları değerlendirmenin en iyi yolu uluslararası geçerliliği de olan online ‘sertifika’ programları.
  • Dijital pazarlamadan siber güvenliğe, veri madenciliğinden sosyal mühendisliğe kadar hem gündelik hem de iş yaşamınızın her anında büyük fayda sağlayacak bu eğitimlerin büyük kısmı ise ücretsiz.
  • Ücretli olanlar ise 30 ile 400 TL arasında. Bu haftaki yazımızda campusonline.com ve iienstitu.com’un duyurularını geçtiği bazı teknoloji sertifika programlarını önünüze serdik.

Hepsi alanında uzman hocaların verdiği bu eğitimler bazen 1 gün bazen 10 gün sürebiliyor. Program sonunda ise yapılan bir uzmanlık sınavıyla soğuk damgalı ve QR kodlu sertifikalar dağıtılıyor. İş başvuruşlarında verdiğiniz CV’nizde sizi birkaç adım öteye taşıyacak bu sertifika eğitimlerinin bir diğer önemi ise, derslerin online olmasına rağmen interaktif olarak gerçekleşmesi. Yani eğitimde her şehirden öğrencinin olması...

SEO

28 Eylül’de başlayacak olan bu eğitim de ücretsiz. Burada Web sitenizi Google Search Consol üzerinden yönetmeyi öğreneceksiniz. Yani kısaca rakiplerinizi nasıl analiz edeceğinizi, hangi web sitesinin Google’dan ne kadar trafik aldığını, hangi anahtar kelimelerin kullanılması gerektiği, aramalarda üst sıralara nasıl çıkıldığı gibi bilgiler verilecek. Bu eğitimde ayrıca , Google bir web sitesine neden ceza verir, bu cezalar nelerdir gibi detaylar da işlenecek.

SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI

21 Eylül’de başlayacak bu sertifikalı eğitimin ücreti 30 TL. Bu derste yeni müşteri ve kullanıcı kazanma teknikleri, dijital kanalları kullanarak nasıl iş ve fikir geliştirilebileceği, sosyal medya trendleri, dijital reklamcılık modelleri, sosyal medyada başarılı olmanın ve bilinirliği artırmanın yolları, network geliştirme teknikleri, kriz yönetimi ve sosyal medya stratejisinin nasıl oluşturulacağı eğitimleri veriliyor.

İşleri büyüten tekno dokunuşlar

INSTAGRAM REKLAMCILIĞI

28 Eylül’de başlayacak olan online eğitim tamamen ücretsiz. Burada Instagram ve Facebook’ta reklam nasıl verilir, reklam verirken nelere dikkat edilir, doğru hedef kitlesine en düşük maliyetle nasıl ulaşılır, verdiğiniz reklamın sonuçları nasıl analiz edilir, Instagram’da mükemmel gönderi metni nasıl oluşturulur ve hashtag kullanımı nasıl olmalıdır gibi eğitimler veriliyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Sertifikalı eğitim, TOBB Ekonomi Üniversitesi tarafından veriliyor. Burada, big data, makine öğrenimi, IOT, AI, bulut bilişim gibi belli başlı kavramlar anlatılıyor. Eğitimin gün ve saati size bağlı, dilediğiniz zaman bilgisayarından ya da akıllı telefonunuzdan etkileşimli eğitimleri izleyebilirsiniz. Fiyatı ise 179 TL olarak belirlenmiş.

VERİ GÜVENLİĞİ

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından verilen bu eğitim ile çalışanların kurumsal verileri fiziksel ve siber ortamda nasıl koruyabilecekleri, elektronik verileri nasıl şifreleyebilecekleri ve ihtiyaç kalmadıktan sonra verileri nasıl güvenli olarak imha edebilecekleri öğretiliyor. Bu eğitiminin de gün ve saati size bağlı. Dilediğiniz zaman online olarak eğitimleri izleyebilirsiniz. Fiyatı 149 TL.

VİDEO ÇEKİM TEKNİKLERİ

Günümüzde İnternet trafiğinin yüzde 80’ini videolar oluşturuyor. Youtube, Google’dan sonra en sık kullanılan 2’nci arama motoru oldu. 21 Eylül’de ücretsiz verilecek bu eğitimde de dijital videonun temel kavramları ile DSLR/Aynasız/Kompakt hatta akıllı telefonlar ile etkileyici ve başarılı videoların nasıl çekildiği öğretilecek. Özellikle YouTube kanalı olanlar veya açmak isteyenler, sosyal medyada içerik üretecek olanlar ve kendi markasını tanıtacaklar bu eğitimi kaçırmamalı.

ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ

Gençler artık hangi mesleği yaparsa yapsın kendi iş kolu ile ilgili muhakkak bir robotik alt yapı ile çalışacak. O nedenle bir an önce bu eğitimi almakta büyük fayda var. Burada ‘Temel Elektroniğe Giriş’, ‘Algoritma Oluşturma Programlama’, ‘Devre Elemanları ve Programlanması ve ‘Hazır Robotik Kit kullanımı’ öğretilecek. 10 derste işlenecek bu konular 2 Kasım’da başlayacak. Eğitimin ücreti ise 180 TL.

HAFTANIN OLAYI

GİYİLEBİLİR DEZENFEKTAN

Bütünsel Tıp Uzmanı Emine Baran, Coolfast adlı giyilebilir dezentektan cihazı tasarladı. Uluslararası ‘Design Intelligence Award’ tasarım yarışmasında finaline kalan cihaz, özellikle sağlık çalışanlarının ve sık sehayat edenlerin işini kolaylaştırması amacıyla geliştirildi. Yüzeye dokunmadan etrafa ve ele hijyen püskürten bileklik, bir kişinin günlük ihtiyacı olan 30-35 ml ürünü haznesinde taşıyor. Bitince dolumu kendiniz yapıyorsunuz. Konyada üretilen cihaz 1 ay içinde 20 TL’den satışa sunulacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder