Murat Gülderen Karantinada stresi alan uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Karantinada stresi alan uygulamalar

Pandemi nedeniyle her zaman alışverişe çıkamadığımız bu dönemde evdeki malzemelerle yapılabilecek en iyi yemek tariflerini veren, aksi bir durumda telefonu fare ya da klavyeye dönüştüren, boş zamanlarda aynı anda aynı şarkıyı dinleyen kişileri sohbet ettiren ve Wi-Fi ağınıza birilerinin sızıp sızmadığını anında haber veren ilginç uygulamalar geliştirildi. Playstore ve Appstore’dan ücretsiz indirilebilen bu uygulamaların en büyük özelliği ise kapsamlı kişisel verilere gerek duymaması. İşte onlardan bazı örnekler...

Haberin Devamı

FRIDGE FOOD

Alışverişe çıkamadınız ve evinizde yemek ya da tatlı yapacak çok sınırlı malzeme var. Panik yapmanıza gerek yok. Bu uygulamaya mevcut ürünlerinizi yazdığınızda size en kısa sürede yapabileceğiniz birkaç leziz tarifi birden veriyor. Uygulamanın hafızasında 13 bin yemek ve tatlı çeşidi var.

REMOTE MOUSE

Klavye ya da fareniz bozulduğunda işinize yarayacak bir uygulama. Cep telefonunuzu ve tabletinizi bu cihazlara anında dönüştürebilen bu uygulamayı, dünya genelinde 20 milyondan fazla kişi kullanıyor.

CHARMY

Aynı anda aynı şarkıyı dinleyen, aynı kitabı okuyan ve aynı filmi izleyen kişilerle sohbet etme imkanı sağlayan bu uygulama, fotoğrafınızı göndermeniz halinde sizin o anki modunuza göre içerik önerileri de sunuyor. Kullanıcılara önerilerde de bulunabileceğiniz uygulamada en iyi müzik, dizi, kitap ve film listeleri de yer alıyor.

FİYAT TAKİP

Almayı planladığınız ürünlerin fiyat değişimlerini 7 gün 24 saat otomatik olarak takip edip size anlık bilgi veren bu uygulama sayesinde, her indirimden haberdar olabilirsiniz. Uygulama, Hepsiburada, Gittigidiyor, n11, Trendyol, Morhipo, E-bebek ve Migros gibi pek çok platformu destekliyor.

FING

Bu uygulamayla Wi-Fi ağınıza birilerinin sızıp sızmadığını, ağınızın ne kadar güvenli olduğunu, internet sağlayıcısının size gerekli hızı sağlayıp sağlamadığını ve konakladığınız odalarda gizli kamera olup olmadığını anında öğrenebiliyorsunuz.

STAR WALK

Uygulamayı indirip, telefonu gökyüzüne tuttuğunuzda bulunduğunuz yörüngede hangi yıldızların, gezegenlerin ve takım yıldızlarının olduğunu görebiliyor, tüm bunlara ilişkin bilgileri alabiliyorsunuz. Astronomi ve ay evreleriyle ilgili günlük istatistikler de veriyor.

Haberin Devamı

LOONA BEDTIME CALM

2020’nin en iyi uygulaması seçilen Loona, uyku sorunu çekenler için geliştirildi. Özel hikaye anlatıları, müzik dinletileri ve otantik manzaralar eşliğinde kullanıcıyı en uygun uyku moduna sokan uygulama, zinde bir şekilde uyanmayı da sağlıyor.

HAFTANIN OLAYI

GALAXY’NİN 3 CANAVARI

Samsung’un hepsi 5G’yi destekleyen ve 8K çözünürlü video çekebilen amiral gemi telefonları Galaxy S21, S21 Plus ve S21 Ultra tanıtıldı. S21 Türkiye’de anında ön siparişe açıldı. Serinin en güçlü modeli S21 Ultra tam 108 MP ana kameraya sahip. Bunu yine arkada 12 MP ultra geniş açılı, 10 MP telefoto ve 10 MP periskop temelli optik zum destekliyor. 6.8 inç ekranla gelen cihazda 5000 mAh batarya var. 12 GB RAM ile güçlendirilen telefonun ayrılmaz ikilisi S Pen için özel bölümü olan kılıflar hazırlanmış.

Karantinada stresi alan uygulamalar

İŞTE FİYATLAR

Haberin Devamı

29 Ocak’ta piyasaya sunulacak telefonlardan S21 Ultra’nın 128 GB’lık modeli 15.999 TL’den, 256 GB’lık modeli ise 16.499 TL’den satılacak. S21’in başlangıç fiyatı 9.999 TL, S21 Plus’ın ise 128 GB’lık modeli 12.999 TL ’den, 256 GB’lık modeli de 13.499 TL’den satışa sunulacak.

TEKNO TURU

  • WhatsApp’ın kişisel veri paylaşımları için kullanıcılarına sözleşme dayatmasına tepkiler devam ederken, dün platformdan Türkiye’deki aboneleri için yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Kişisel sohbetler uçtan uca şifreli olduğu için WhatsApp bunları okuyamaz ve dinleyemez” denildi.
  • Google ve Netflix lisanslı yeni nesil 4K Regal Android TV’ler 1.999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Sesli komut özelliğine sahip cihazlar, 6 binden fazla uygulama ve oyuna, 400 binden fazla dizi, film ve müziğe erişim imkanı sağlıyor. Panasonic bünyesinde faliyet gösteren Viko, USB’li ikili topraklı priz geliştirdi. Aynı anda hem telefonu hem de tabletinizi adaptörsüz şarj edebileceğiniz cihaz 40 TL’den satışa sunuldu.
  • Razer, havadaki bakterileri filtreleyen, mikrofonlu ve ışıklı maske tasarladı. N95 cerrahi maske kategorisindeki ürün, solunmuş ısınan havayı dışarı atarken, daha serin havanın solunmasını sağlıyor. Şarj edilebilen maske özel yapısı sayesinde dudak okumaya da imkan tanıyor.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder