Murat Gülderen Kayakta canlı yayın keyfi
HABERİ PAYLAŞ

Kayakta canlı yayın keyfi

Klasik sade kayak gözlükleri dijital dönüşüm sayesinde artık tarihe karışıyor. İnternete bağlanabilen, FULL HD canlı yayın yapabilen, güçlü depolama kapasiteleriyle uzun kayıtlar tutabilen akıllı kayak gözlükleri, aksiyon dolu her anı ölümsüzleştiriyor.

Dünyanın aksiyonu en bol sporları arasında yer alan kayağa ilgi, akıllı kayak gözlükleri sayesinde hızla artıyor. Telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı TV’lere bağlanabilen bu gözlüklere artık wi-fi özelliği de geldi. Yani pistlere kablosuz internet hatları döşendiğinde kayak yaparken dahi dünya ile irtibat hiçbir zaman kopmayacak. Bu da sis nedeniyle olası kaybolmaların önüne tamamen geçeceği gibi anlık kazalar da anında görülmüş olacak. Bu gözlükler için üretilen kameralar ve görüş açıları her yıl biraz daha gelişiyor. Varılan noktada çekimler en gerçekçi halini alıyor.

Haberin Devamı

ÇILGIN REKABET

Kayak gözlüklerinin geçirdiği bu dijital evrimle birlikte son 2 yılda pazara 10’un üzerinde yeni oyuncu girdi. Yoğun rekabet nedeniyle fiyatlar da kısa sürede düşmeye başladı. Her bütçeye göre örneğin 287 liraya bile akıllı bir gözlük satın almak mümkün. Hayatında hiç kayak yapmamış binlerce kişi, teknolojik dönüşümün etkisiyle bu spora merak saldı. İşte en iyi gözlüklerden bazıları:

● Soocoo: 130 derecelik açıyla FULL HD video ve fotoğraf çeken bu wi-fi’li gözlük darbelere karşı yüksek koruma sağlıyor. Anti sis ve buğu özelliğiyle öne çıkan gözlükte 5 megapiksel kamera bulunuyor. Yüksek kalitede ses kaydı da yapabilen ürünün değiştirilebilir pili ise USB ile şarj edilebiliyor. 32 GB depolama yapabilen bu gözlüğün fiyatı 450 TL.

Kayakta canlı yayın keyfi

● Quadro: Aksiyonun her anını 120 derecelik bir açıyla görüntüleyen gözlükte 14 megapiksellik FULL HD kamera yer alıyor. 32 GB’lık hafızası sayesinde 6 saatlik videoları bile depolayabilen gözlük, darbelere ve çizilmelere dayanıklı. Buğulanma yapmayan ve su geçirmeyen gözlüğün fiyatı 287 TL.

Kayakta canlı yayın keyfi

● Liquid Image: 135 derece geniş açıya sahip bu gözlük de kayak esnasında hiçbir titreşim yapmadan FULL HD ve eller serbest çekim yapmaya olanak sağlıyor. USB ile şarj edilebilen gözlük, yüksek kaliteli ses kaydı için de özel bir rüzgar koruma teknolojisine sahip. 1.5 saat kesintisiz kayıt yapan cihazın 32 GB depolama alanı var. Ultra viyole ışınlara karşı duyarlı cihazın fiyatı 848 TL.

Haberin Devamı

Kayakta canlı yayın keyfi

● Oakley Airwave: iOS ve Android işletim sistemleri ile uyumlu kar gözlüğü, bluetooth ve GPS (navigasyon) bağlantılarını bünyesinde barındırıyor. Böylelikle kullanıcı yakınları tarafından her an takip edilebiliyor. Müzikçaları da olan bu gözlüğün fiyatı ise 2000 lira civarında.

Kayakta canlı yayın keyfi

● OhO: Ultra HD’nin 4 katı yani 4K çözünürlükte video çekimi yapabilen wi-fi özellikli bu gözlükler de tam 140 derece kamera açısına sahip. 24MP kamera, anti sis teknolojisiyle donatıldı. Bu gözlüğün camları da diğerleri gibi ultraviyole ışınlara karşı yüksek duyarlı. Eller serbest hızlı çekimler yapabilen kameranın bellek kapasitesi de micro SD kart ile 128 GB’a kadar çıkabiliyor. Fiyatı 1300-1500 lira arasında.

Kayakta canlı yayın keyfi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder