Murat Gülderen Kızılötesi temizlik
HABERİ PAYLAŞ

Kızılötesi temizlik

Yapay zeka, otonom sürüş ve kızılötesi teknolojisi sayesinde elektrikli süpürgeler son iki yılda öyle bir gelişti ki ABD, Çin, Japonya, Güney Kore ve AB’de olduğu gibi Türkiye’de de pazarı domine etmeye başladılar.

Klasik süpürge pazarı daralırken sadece 1.5 yılda Türkiye’de yaklaşık 20 bin haneye yapay zekalı robot süpürge girdi. Pazar her yıl yüzde 200’ün üzerinde büyüyor ve sektörün hedefi 5 yıl içinde en az 300 bin haneye giriş yapmak.

EVİ ÇOK İYİ TANIYOR

Kızılötesi sensörler ve yapay zeka sayesinde evdeki tüm nesneleri tanımlayabilen bu cihazlar, neyi çekip neyi çekmeyeceğini biliyor. Özel haritalandırma programı ile evin tüm köşelerine kadar girebilen kablosuz süpürgeler, özellikle evinde kedi, köpek bakanlar için de tüy alımlarında kusursuz çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

Anker Eufy Robovac

Fiyatı: 1400 TL

Sürekli öğrenip kendini geliştiren yapay zekası sayesinde evin her bir köşesini analiz eden cihaz, temizlenmedik hiç bir yer bırakmıyor. Kızılötesi sensörleriyle etrafındaki nesneleri algılıyor ve vazo, saksı gibi kırılabilecek nesneler varsa onların yanından geçiyor.

Fakir Robert

Fiyatı: 1842 TL

2 saat çalışma süresi olan bu temizlik robotu, özel navigasyon sistemi sayesinde merdivenleri, köşeleri ve her türlü engeli algılayabiliyor. Temizlenmesi zor alanlara ulaşabilmesi için yan ve döner fırçalara da sahip cihaz, uzaktan kumandayla da yönlendirilebiliyor. Cihaz, yapay zekası sayesinde istenmeyen hiç bir şeyi süpürmüyor.

Arçelik S9680

Fiyatı: 1788 TL

Akıllı navigasyon sistemi ve engel algılama özelliğiyle eşyalara zarar vermeden tüm yüzeylerde etkin temizlik sağlayan bu süpürge de uzaktan kumanda edilebiliyor.

Temizlenmesi zor alanlara ulaşabilen yan fırça ve etkili temizlik sağlayan turbo fırçaya sahip olan cihaz 80 dakikaya kadar çalışabiliyor.

180 metrekare temizleme alanıyla öne çıkan makine, şarjını da bittiğinde kendisi dolduruyor. Özel aydınlatma sisteminin de olduğu bu cihazın fiyatı ise 1788 lira.

iLife V5s

Fiyatı: 2200 TL

Islak ve kuru zeminlerde üstün performans sergileyen bu cihazın en önemli özelliklerinden biri de temizleme ve silme işlemlerini bir arada yapabilmesi. Geliştirilmiş fırçasız motor ile donatılan süpürge, maximum modunda 5 kat daha güçlü emiş sağlamayı vaadediyor.

Haberin Devamı

Süpürge, bu sayede parke, laminant ve fayans gibi farklı zeminlerde de iyi performans sağlıyor. Süpürgede yer alan otomatik temizlik modu, kenar temizlik modu, noktasal temizlik modu ve programlı temizlik modu ile o anlık ihtiyaçlarınıza en uygun modu seçebiliyorsunuz. Zamanlama ayarı da bulunan süpürge uzaktan da kontrol edilebiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder