Murat Gülderen Koronaya karşı dijital rehber
HABERİ PAYLAŞ

Koronaya karşı dijital rehber

Sadece 3 ayda yaklaşık 5 bin kişinin ölümüne yol açarak dünyanın normal seyrini bir anda alt üst eden koronavirüs, küresel ticareti de durma noktasına getirdi. Ekonomik zarar 100 milyar doları geçti. Salgın, hükümetin daha ilk anlardan bu yana aldığı kritik önlemlerle Türkiye’de büyük bir etki göstermese de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor.

Koronaya karşı dijital rehber

Kuzursuz işliyor

Burada en büyük destekçi yeni nesil teknolojiler... Bu özel yazılımlar iş ve eğitim dünyasını kusursuz olarak uzaktan yönetebilmeyi sağlıyor. Böyle bir süreçte ‘işimizi nasıl yürüteceğiz’ diye panik yapan şirketlerin bu rehberi incelemeleri kritik önem taşıyor. İşte yol haritası...

Haberin Devamı

Uzaktan kontrol: Çalışanınız ya da iş yaptığınız kişilerin bilgisayarında herhangi bir sorun çıktığında cihazı uzaktan yönetmeyi sağlayan Teamviewer, Any Desk gibi programlar var. Özellikle yazılım sağlayıcısı ve uygulama geliştiricisiyseniz merkez ofisinizden destek ve izleme yapabilir, bununla birlikte karmaşık müşteri sorunlarını uzaktan çözebilirsiniz.

Online toplantı: Toplantılar iş dünyasının olmazsa olmazı. Ancak bunun için de işyerine gitmeye gerek yok. Aynı anda 10 kişiyle bile kusursuz bir toplantı yapmak çok kolay. Bunun için ücretsiz olan Skype ve Hangouts gibi anlık görüntülü iletişim, mesajlaşma, video çekme, fotoğraf paylaşma uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Turkcell iş takibi: Turkcell’in sunduğu Saha Gücü Yönetimi yazılımı, sahadan toplanan bilgilerin merkeze ulaştırılmasını sağlarken müşteriye özel ürün, fiyat ve kampanya sunumu yapabiliyor. Anlık stok, cari hesap, bakiye kontrolü de yapabileceğiniz bu yazılım, gerektiğinde sevkiyatı başlatabiliyor. Yazılım bedelini ‘mobil ödeme’ sayesinde tek faturadan ödeyebilirsiniz.

Dijital para: Virüs nakit para ile de yayılabildiği için dijital para, dijital cüzdan, sanal kart kullanımı hızla artmaya başlasa da bu teknolojileri henüz keşfedememiş yüzbinlerce kişi var. Kredi kartlarının, banka kartlarının veya ön ödemeli kartların tek bir yere tanımlandığı elektronik cüzdan ile de kart sahipleri tek tıkla ödemesini yapabiliyor.

Haberin Devamı

Evden eğitim: Virüs nedeniyle okullar 1 hafta tatil edildi. 23 Mart’tan itibaren de ders ortamı eve taşınacak. Bakanlık tarafından kurulan eğitsel içerik ağı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile internet üzerinden, TRT ile televizyondan gerekli telafi eğitim desteği sunulacak. Kısa bir süre önce başta Bahçeşehir olmak üzere pek çok üniversite uzaktan eğitim programlarını devreye almıştı. Ayrıca online eğitim, kurs, sınav, toplantı yapmayı sağlayan Vedubox, Udemy gibi uygulamalar da bulunuyor.

Haftanın olayı

Koronavirüsten korunmak için yüzünüze dokunduğunuzda korna sesi gibi alarm veren ‘Don’t Touch Your Face’ adlı ücretsiz bir uygulama geliştirildi. Bunu bilgisayar, laptop ve telefon kamerasından sizi izleyerek yapan uygulama, kaç dakikadır yüzünüze dokunmadığınızı da haber veriyor.

Haftanın ürünü

Mini bulaşık makinesi

Xiaomi, Viaomi markası altında 75 dereceye kadar ısıtma sağlayan mini bulaşık makinesi geliştirdi. Cihazın en büyük özelliği virüslere karşı daha etkili olması için ultraviyole ışınlarını kullanarak bulaşıkları temizliyor olması. Ürünün kapasitesi altı kişilik yemek takımını sterilize edecek şekilde ayarlanmış.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder