Murat Gülderen Kulaklıklar dile geldi
HABERİ PAYLAŞ

Kulaklıklar dile geldi

Geçen yıl Google’ın geliştirdiği 40 dilde tercüme yapan Pixel Buds adlı kulaklık dünya çapında büyük ilgi görünce pek çok marka bu alana ağırlık vermeye başladı. Kısa sürede pazara 20’nin üzerinde farklı cihaz girdi. Bu da satış grafiği düşen akıllı telefonlar nedeniyle daralan teknoloji sektörünü hareketlendirmeyi başardı. Çeviri cihazlarına en çok ilgi gösteren ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Cihazlar henüz pazara girmeden yüzlerce sipariş aldı. Günlük kullanım dışında bu cihazlar sayesinde özellikle ihracat pazarlarının ciddi ölçüde artması hedefleniyor.

Haberin Devamı

HEPSİNİN SİSTEMİ FARKLI

Kulaklıkların her birinin farklı özellikleri var. Bazısı sesi telefondan alıp anında kulaklığa aktarırken bazısı ise tam tersini yapabiliyor. Yani kulaklığa dökülen cümleler anında telefondan sesli olarak karşıdaki kişiye iletiliyor. Kiminde ise tercüme için aynı kulaklıktan iki adet olması gerekiyor. Çeşitler arttıkça tercüme edilen dil sayısı da artıyor. Yani tek kelime bile yabancı dil bilmeden bu cihazlarla direk iletişim kurulabiliyor. Bunun için sadece ilgili uygulamayı telefonunuza indirmeniz yeterli. Konuşulanı anında kendi anadilinize çeviren bu cihazların bazılarını sizler için derledik.

TRANSLATE ONE 2 ONE

Avustralya merkezli teknoloji şirketi Lingmo tarafından geliştirilen bu kulaklık, yapay zekalı veritabanı sayesinde, 3-5 saniye gibi kısa süreler içinde çok sayıda dil arasında tercüme yapabiliyor. Cihaz, üzerinde yer alan SıM kart girişi sayesinde de akıllı telefondan bağımsız olarak da kullanılabiliyor. Tercüme yapılacak diller arasındaki ayarlar, dokunmatik ekrandan gerçekleştiriliyor. Fiyatı 700-1000 lira arasında.

CLICK +

İngiliz teknoloji devi Mymanu tarafından geliştirilen bu kablosuz kulaklık, çevrimdışıyken yani internet bağlantısı olmadan tam 37 dile gerçek zamanlı çeviri yapabiliyor. Herhangi bir programlama yapmadan konuşulan bir iki cümle sonrası dili anlayarak otomatik çevirmeye başlayan bu cihaz, tam doluyken tek bir kullanımda 6 saatlik tercüme yapabiliyor. Fiyatı 950 lira.

Haberin Devamı

PIXEL BUDS

Google’ın geçen yıl geliştirdiği bu kablosuz kulaklık, bu yıl daha da yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıktı. İlk çıktığında sadece Google’ın Pixel telefonlarında kullanılabilen bu cihaz, artık Google asistan uyumuna sahip tüm kulaklıklarda kullanılmaya başlandı. 40 dili destekleyen cihaz, telefona bloetooth ile bağlanıyor ve Google’ın çeviri altyapısını kullanıyor. Çeviri, kulaklığın üzerindeki tercüme tuşuna basınca aktif hale geliyor. Türkiye’de de satışta olan cihazın fiyatı 2245 lira.

TONE PLATINIUM SE

lG’nin geliştirdiği bu kablosuz ve bluetooth kulaklık, kolye gibi boyna asılabildiği için düşme riskini de ortadan kaldırıyor. Google Asistan desteğiyle gelen cihaz, algıladığı tüm dilleri bir tuşla seçeceğiniz dillere gerçek zamanlı ve hatasız olarak çevirebiliyor. Özetle tercüme için sadece kulaklık üzerinde yer alan butona basarak, kulaklığın sesi dinlemesini sağlamanız yeterli. Fiyatı 600-700 lira.

PEIKO

Aralarında Türkçe, Almanca, Fransızca ve rusça’nın da olduğu 23 dili kusursuz çeviren bluetooth kulaklık, konuşulan içeriği önce telefona aktarıyor sonra ise bir tıkla istediğiniz dile çeviriyor. Dil çevriminin yapılması için pakette bulunan Qr kodunu taratıp uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Daha çok yanınızdaki kişiyle irtibat için geliştirilen cihaz, Konuşulan dili telefon üzerinden anında sesli olarak karşınızdaki kişiye iletiyor. Fiyatı 100-150 tl arasında değişiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder