Murat Gülderen Metaverse gözlükleri
HABERİ PAYLAŞ

Metaverse gözlükleri

Haberin Devamı

  • Konserlerden toplantılara, e-ticaretten fuarlara kadar akla gelebilecek her türlü etkinlik artık metaverse denilen sanal evrende yapılabiliyor. Öyle ki bu fizikötesi dünyada şu an herkes bir yerlerden uygun fiyatlara parsel kapmak için birbirleriyle yarışıyor. An itibarıyla İstanbul’un dünyaca ünlü Bağdat Caddesi’nde bile satılmadık arsa kalmadı. İş bunlarla da bitmiyor; evler, mega yatlar, gece kulüpleri, lüks otomobiller de bu evrende alınıp satılabiliyor.
  • Sistem hızla gelişirken bu sanal evrenin içerisine girebileceğimiz artırılmış gerçeklik gözlük çalışmaları da tam gaz sürüyor. Başta çatı şirketinin adını Meta olarak değiştiren ve Metaverse kavramını dünyaya tanıtan Facebook olmak üzere Lenovo, Oppo, Epson ve Apple gibi devler bu işe ciddi yatırımlar yapmaya başladı. Ses, baş ve gözlerle kontrol edilebilen bu sihirli gözlüklerin şu an geldikleri son noktayı önünüze serdik.

AIR GLASS

Oppo’nun bu cihazı artırılmış gerçeklik özelliğinin yanı sıra gerçek zamanlı çeviri de yapabiliyor. Yani karşıdaki kişi de bu gözlüğü taktığında yabancı dil sorunu ortadan kalkıyor. Örneğin, A kişisi İngilizce konuştuğunda B kişisinin gözlüğünün ekranında Çince metni gösteriliyor. 3 metre mesafeden 90 inç bir ekranı izliyormuş deneyimi yaşatan cihaz gücünü ise Snapdragon 4100 işlemciden alıyor. 2B bilgileri görüş alanınıza yansıtan gözlük, Micro LED’e sahip küçük bir projektör kullanıyor.

Metaverse gözlükleri

MAGIC LEAP 1 SUIT

‘Dizüstü bilgisayar kadar güçlü’ sloganıyla pazarda yerini alan bu cihazda 8GB RAM, 128 GB dahili hafıza bulunuyor. 6 Çekirdek CPU 64bit 1.7 Ghz işlemci gücüne sahip gözlük, baş ve göz takibini de destekliyor. Gözlüğün en önemli özelliklerinden biri ise manyotametreye sahip olması. Bu özellik, ortamdaki manyetik alanın yoğunluğunu ölçmeye yarıyor. 76.9 derece çapraz görüş alanı sunan cihaz, göz başına 1280x960 piksel çözünürlük sunuyor.

Metaverse gözlükleri

VUZIX M4000

4K görüntü sunan bu gözlüğün işlemcisi ise 8 çekirdekli 2.52Ghz Qualcomm XR1. 12.8 MP’e kadar fotoğraf, 4k30fps’ye kadar video çekebilen gözlüğün gürültü önleyici mikrofonları, GPS’i, pusulası, ivmeölçeri ve jiroskopu da var. Geliştirilmiş otomatik odaklama (PDAF), optik görüntü sabitleme ve barkot tarama gibi özelliklerle donatılan cihazın dahili beleği ise 64 GB. Gözlük tek şarj ile 12 saate kadar aktif çalışabiliyor.

Metaverse gözlükleri

PROJECT NAZARE

Metaverse’i tanıttıktan sonra hemen artırılmış gerçeklik gözlük çalışmalarını hızlandıran Facebook’un gözlüğü en kısa sürede pazara sunması bekleniyor. Project Nazare adıyla geliştirilen cihazın henüz resmi bir ismi olmasa da tüm özellikleri belli. Dijital olan her şeyi göz önüne getirecek cihazda hologram ekranlar, projektörler, batarya, özel üretilmiş bir çip, kamera, hoparlör ve sensörler yer alıyor. Gözlüğün çerçevesi ise 5 milimetre kalınlığında.

Metaverse gözlükleri

THINKREALITY A3

Lenovo’nun geliştirdiği bu cihaz modern bir güneş gözlüğü şeklinde tasarlandı. Gözleri bozmamak için güvenlik lensleriyle donatılan gözlüğün özellikle iş dünyasına özel çözümleri bulunuyor. Bilgisayara ya da telefona bağlandığında oluşturduğu sanal monitörlerle tüm iş süreçlerini fabrikada ya da ofisteymiş gibi yürütmeyi sağlayan qualcomm işlemcili cihazın 8MP kamerası bulunuyor.

Metaverse gözlükleri

HAFTANIN OLAYI

HİÇBİR AKTİVİTEYİ GÖZDEN KAÇIRMIYOR

  • Çinli akıllı saat üreticisi Amazfit Türkiye Müdürü Murat Sungur Özkan, yeni cihazları GTR 3 Pro, GTR 3 ve GTS 3’ü tanıttı. Serinin amiral gemisi GTR 3 Pro, tek şarjla 12 güne kadar kesintisiz pil ömrü sağlıyor.
  • Yüzerken bile kullanıcının tüm gün kalp atış hızını izleyen cihaz, gece uyanma saatlerini ve uykudaki nefes alma kalitesini de takip ediyor. Yüzlerce aktivitenin yanında bisiklet, sualtı hokeyi ve parkur sporlarını da adım adım analiz edebilen saatin fiyatı 2 bin 499 TL.

TEKNO TURU

  • Vivo, ilk aktif gürültü önleyicili kablosuz kulaklığı TWS 2 ANC’yi tanıttı. 29 saatlik pil ömrüne sahip kulaklık, gürültü önleme özelliği aktifken 4.1 saate kadar kesintisiz kullanım sunuyor.
  • Lenovo, klavyesinin yanında da ekranı olan ThinkBook Plus adlı yeni bir dizüstü bilgisayar geliştirdi. Tasarımcılar için düşünülen bu ekran, çizim yapmayı kolaylaştırıyor.
  • Monster Notebook, ‘Fiyat Koruma Garantisi’ uygulaması başlattı. Kullanıcılar satın aldıkları ürününün fiyatının satın alma tarihinden itibaren 15 gün içerisinde düşmesi durumunda, aradaki fiyat farkını iade alabilecek.
  • Sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren, Movano, kalp atış hızını, uyku kalitesini, solunumu, vücut sıcaklığını, kandaki oksijen seviyesini, adımları ve kalorileri ölçen Movano Ring adlı akıllı yüzük tasarladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder