Murat Gülderen Mobilde düzeyli ilişki patlaması
HABERİ PAYLAŞ

Mobilde düzeyli ilişki patlaması

Koronavirüs salgınından korunmak için aylardır uygulanan izolasyon süreci nedeniyle evlerinde olan milyonlarca kişi can sıkıntısından arkadaşlık ve ilişki platformlarına akın ediyor. Öyle ki Türkiye’de salgının görüldüğü 11 Mart’tan bu yana her 5 kişiden biri eşini online tanışma platformlarından bulmaya başladı. Bu araştırma OkCupid, Tinder gibi dünyaca ünlü arkadaşlık uygulamalarının çatı şirketi olan Match Group’a ait.

GÖRÜCÜ USULÜ BİTTİ

Türkiye’de 2000 kişiye yöneltilen ‘eşinizle/sevgilinizle nerede tanıştınız?’ sorusuna, 18-40 yaş arası çiftlerde her beş kişiden birinin çevrimiçi platformda tanıştığı görülürken, görücü usulü evlenmelerin oranı yüzde 7’de kalıyor. Yine çiftlere yöneltilen ‘sosyal platformlardan hangisinin ilişkilerinin kurulmasında ev sahipliği yaptığı’ sorusuna ise yüzde 30’luk bir kesim ilişki temellerini çevrimiçi ciddi ilişki uygulamalarında attıklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

Mobilde düzeyli ilişki patlaması

KÜLTÜREL PAYLAŞIM

Son dönemlerde sadece ciddi ilişki isteyenler için oluşturulmuş muhafazakar uygulamaların artması da gözlerden kaçmıyor. Uzmanlara göre de artık ilişkilerin başlangıç noktası dijital dünyadan geçiyor. Bu haftaki yazımızda izolasyon sürecinde patlama yapan ve kullanıcıların özellikle kültürlerini, yaşam tarzlarını ve geleneklerini paylaştığı seviyeli birliktelik uygulamalarını mercek altına aldık.

HAVAYA

Evlilik yolunda ideal partnerini arayan kişileri bir araya getiren bu uygulama, sadece gerçek profilleri görmeyi sağlamak için yapay zeka ile denetleme kombinasyonu yapıyor. Burada amaç, kimsenin kimseyi kandıramaması ve duygularıyla oynamaması... Uygulamada ayrıca talebe göre şahitlik özelliği de var. Bu sayede güvenilir bir arkadaşınızı ya da aile üyenizi sohbetinize dahil edebiliyorsunuz.

KISMET

Kısmet uygulaması da 18 yaşını doldurmuş, benzer hayat tarzına sahip olan kişileri şehir sınırlaması olmadan bir araya getiriyor. Bunu yaparken de karakter ve ilişki beklentilerinizi analiz eden bir test yapılıyor. Ücretsiz indirilen uygulama kapsamında iletişimi artırmak için bazı içerikleri satın almak gerekebiliyor. Eşleştirme sonrası sizi beğenenler olduğunda anında bilgi geliyor.

Haberin Devamı

NASİPSE

Sadece 18 yaşını doldurmuş, evli olmayan kişiler için kurulan bu platformda da üyeler çoktan seçmeli sorulara cevap vererek önce profil oluşturuyor, sonra da kendileri ve aradıkları kişi ile ilgili düşüncelerini yazarak kafa yapılarına uygun kişilerle tanışma fırsatı buluyorlar. Yanlış bilgi ve aldatıcı içerik yazan üyelerin bu durumlarının tespiti halinde üyelikleri sonlandırılıyor.

ELİT AŞK

Bu platform da tamamen düzeyli ve evlilik odaklı kurulmuş. Karakterleri birbirlerine en yakın kişileri tavsiye eden bu siteye de ücretsiz üye olarak bedava sohbet edebilirsiniz. Bu sitenin bir özelliği de kime fotoğrafınızı göstereceğinize sizin karar veriyor olmanız. Bunun için görünmezlik tuşu var. Bu uygulamayı halihazırda 2 milyonun üzerinde kişi indirdi.

HAFTANIN OLAYI

TAŞ GIBI 5G PC

Tayvan merkezli teknoloji devi Getac, toz girişine, yüksek tazyikli suya ve 180 cm. yükseklikten düşmeye dayanıklı 5G uyumlu ilk cihazı B360’ı görücüye çıkardı. Kalınlığı 34 mm, ağırlığı ise 2.3 kg olan cihaz, 13.3 inç ekrana sahip. GPS ile gelen bilgisayar, sahada harita çıkarma, ölçme ve takip işlemlerini hızla ve kolayca yapmaya imkan veriyor.

Haberin Devamı

KISA... KISA... KISA

KARANTİNA OYUNLARI

Türk Telekom’un oyun platformu Playstore’da mart, nisan ve mayıs aylarında satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100 arttı. En fazla ilgi gösterilen oyunlar Football Manager 2020, Mount & Blade II - Bannerlord, Red Dead Redemption 2, Mortal Kombat 11 ve NBA 2K20 oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder