Murat Gülderen Mutfaktaki arkadaşınız
HABERİ PAYLAŞ

Mutfaktaki arkadaşınız

Şu ana kadar derin dondurucu ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun. Çünkü yapay zeka teknolojisiyle birlikte buzdolabı ya da derin dondurucu kavramı ve işlevi tamamen değişti. İnternete bağlanan ve kameraları sayesinde içinde ne olduğu görülebilen, yiyecek bittiğinde ya da azaldığında uyaran, marketten sipariş verebilen, fotosentez yaptıran, herhangi bir arıza durumunda size ve servise bilgi veren buzdolapları tüketiciyle buluşmaya başladı. Bazı modeller henüz Türkiye’de satışa başlamasa da eli kulağında... Hazır düğün sezonu da açılmışken ve beyaz eşyada taksit sayısı da 18 aya çıkarılmışken bu cihazlara göz atmanızda fayda var. Her bir cihaz kendine has özellikleriyle rakiplerine meydan okuyor. Artık karar sizin.

Haberin Devamı

Bosch Serie 6 KGN

Alttan donduruculu bu No Frost buzdolabı 559 litre iç hacme sahip. Kamerası sayesinde içinde hangi malzemenin ne kadar kaldığını dışarıda olsanız dahi telefonunuzdan görebilmeye imkan tanıyan cihazın tüm çekmeceleri de kolaylıkla çıkarılabiliyor. Bu gerektiğinde 7 katlı bir pastayı bile rahatlıkla saklayabilmeyi sağlıyor. Tasarruf için birbirinden bağımsız soğutma bölümleri olan cihazın mobil internet sayesinde sıcaklık ayarları da evde olmasanız da yapılabiliyor.

Arçelik 391626

Gardırop tipi bu cihaz, özel ‘Mavi Işık’ teknolojisi sayesinde meyve ve sebzeleri ideal dalga boyuna sahip bir ışıkla aydınlatıyor ve doğadaymış gibi fotosentez yapmalarını sağlıyor. Böylece tat ve aromaları korunan gıdalar daha uzun süre taze kalıyor ve vitaminleri kaybolmuyor. Yeni nesil bir No Frost sistemi olan Cool Plus, soğutucu ve dondurucu bölmeler için iki ayrı soğutma sistemi kullanıyor. Böylece, gıdaların donma riski düştüğü gibi kokuları da birbirine karışmıyor.

Vestel Puzzle NF655

Bu akıllı buzdolabının ilginç özelliklerinden biri gıdalara vakumlama yapabilmesi. Özel dokunmatik paneli sayesinde pratik kullanım sunan cihazın sebzelik bölümlerinde nem kontrol mekanizmaları da var. ikili soğutma yaparak hem dondurucuda hem de soğutucuda iki bağımsız hava döngüsü oluşturan cihaz, kokuları birbirine karıştırmıyor. Buzdolabının ‘tatil’, ‘parti’ ve ‘ekonomi’ modu da var. Tatil modunda gıda durumuna göre özel sıcaklık denge ayarı yapan makine parti modunda dondurucuya koyduğunuz içecekleriniz servise hazır hale geldiğinde uyarı veriyor. Ekonomi modu seçiliyken ek enerji tasarrufu sağlıyor.

Haberin Devamı

LG GR-X31FTKH

Bu cihaz, soğuk hava kaybını önlememek için kapısı açılmadan size içinde ne olduğunu farklı bir yöntemle söylüyor. Bunun için özel tasarlanan cama iki kez vurmanız yeterli. Bu durumda ışık yanıyor ve dolabın içi rahatlıkla görülebiliyor. 5 aşamalı filtre sistemiyle kendi iç havasını temizleme özelliğine de sahip buzdolabı, yüzde 32 enerji tasarrufuyla da rakiplerine gözdağı veriyor. Bu cihaz da siz evde değilken telefonunuzdan uzaktan kontrol edilme teknolojisine sahip.

Samsung Family Hub

Bu buzdolabı henüz Türkiye’de satışa çıkmadı ancak eli kulağında. İçinde 3 kamerası olan bu buzdolabı da üzerindeki kocaman tableti sayesinde etrafındaki tüm akıllı cihazlarla iletişim kurabiliyor. Kapağı açmadan içinde hangi üründen ne kadar kaldığını söyleyen ve teknik olarak marketten sipariş de verebilen buzdolabı müzik çalma yani telefondan ses aktarma özelliklerine de sahip.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder