Murat Gülderen Oto hırsızının kabusu cihazlar
HABERİ PAYLAŞ

Oto hırsızının kabusu cihazlar

Türkiye'de hırsızlar günde ortalama 100 araç çalıyor. Her 10 araçtan yedisi hırsızlığa karşı özel bir donanıma sahip değil.

Halbuki yapılacak 200-500 lira civarında bir harcamayla kafanızın her an rahat olmasını sağlayabilirsiniz.

Dijital dönüşümle birlikte yeni bir devrin kapısını aralayan akıllı ve yapay zekalı güvenlik sistemleri hırsızların korkulu rüyası oldu.

ÇALINSA BİLE...

Yapay zekalı sistemler sayesinde hırsız daha kilidi ya da camı kırmadan sistem onun yüzünden, hal ve hareketlerinden tehlikeli biri olduğunu anlıyor ve otomatik olarak alarm çalıyor.

Haberin Devamı

Buna rağmen hırsızlık eylemi gerçekleşirse sistem, araç sahibine ve güvenlik güçlerine telefondan bilgi geçiyor. Araç çalınsa bile GPS (konum belirleme) sistemi aracın nerede olduğunu zaten size iletiyor.

VaakEye

Yapay zeka destekli bu yazılım, aracın etrafında durmadan kıpırdayan ve şüpheli hareketleri olan kişileri vücut dilinden algılıyor ve görevlileri uyarıyor.

Japon Tanaka şirketinin geliştirdiği cihaz, insanın vücut hareketlerinde 100’den fazla noktayı algılıyor ve buna göre harekete geçebiliyor. Cihaz otomobil dışında ev ve işyerleri için de ideal.

Mini-A8

Bu mini araç takip cihazı da araba güvenliği için en ideal çözümlerden biri. En büyük özelliği ise 12 güne kadar pil ömrü sunması.

Bulunduğu ortamda kendi gizliliğini korumak için cihazda ses, titreşim gibi özelliklerin hiçbiri mevcut değil. Operatörlerin tümüyle uyumlu çalışan ve gerektiğinde acil yardım uyarısı veren cihaz, GPS teknolojisi ile kendi bulunduğu konumu Sim Kart aracılığı ile telefonunuza yolluyor.

Mytec

Bu da dijital teknolojinin geldiği başka bir boyutu gözler önüne seriyor. Anahtarlık şeklinde tasarlanan HD video kamera, olası bir gasp halinde sizin tüm olayları hem sesli video hem de fotoğraf olarak kolaylıkla çekmenizi sağlıyor.

Güçlü bataryası ve 16 GB hafızaya sahip kamera ile çektiğiniz tüm görüntüleri anında güvenlik güçlerine iletebilirsiniz.

AKILLI PRİZLER

Pronet, enerji tasarrufu sağlayan akıllı prizlerini tanıttı. Bu prizler, kendilerine bağlanan cihazların ne kadar enerji tükettiğini gösterererek kullanıcıyı tedbir alması konusunda da uyarmış oluyor.

Haberin Devamı

Akılı priz ile evden çıktıktan sonra akla gelen, ‘ütüyü fişten çektim mi?’ ‘kahve makinasını kapattım mı?’ gibi sorular da tarihe karışıyor. Kullanıcılar evden çıktıktan sonra sistemi Pronet Plus uygulaması ile cep telefonu üzerinden kontrol ederek, prize gelen elektrik akışını kesebiliyor.

Clever Dog

Kızılötesi gece görüşü yapabilen bu akıllı kamera çok düşük ışıkta bile net görüntüler sunabiliyor.

360 derece dönebilen yapısı sayesinde aracınızın her yerini görebilen kamera, özel uygulaması sayesinde telefonlara bağlanabildiği için size anlık bilgiler de geçiyor.

Bu cihaz sayesinde evinizde telefonunuzdan aracınızı izleyebiliyorsunuz. Kameranın diğer ilginç bir özelliği ise anormal bir durum hissettiğinde anında fotoğraf çekebilmesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder