Murat Gülderen Patronlar genç yönetici istiyor
HABERİ PAYLAŞ

Patronlar genç yönetici istiyor

Tehlikeyi gören patronlar teknolojiden anlayan gençleri hızla yönetim kuruluna alıyor. Halihazırda en büyük 1000 şirketin yaklaşık yüzde 30’unda 25-35 yaş aralığında en az bir yönetici var. Onlardan gençlerin nasıl düşündüğünü ve ne istediklerini çözmeleri isteniyor.

Yani işin özü; doğru ürünleri doğru kanallarla müşteriye sunmak, gerektiğinde sosyal medya krizlerini yönetmek, güncel trendleri takip etmek ve rakip şirketlerin dijital dünyayı nasıl kullandığını analiz etmek… Çünkü artık şirketler eltiler yüzünden değil, dijital dünyaya ayak uyduramadıklarından batıyor.

Haberin Devamı

Patronlar genç yönetici istiyor

Türkiye’de yılda sadece bu yüzden yok olan şirketlerin oranı yüzde 80’in üzerinde. Mevcut durumda uçtan uca hizmet anlayışı ile tüketiciyi dijital ve fiziksel kanalların hepsinde yakalamayı amaçlayan firmalar başarılı sayılıyor. Yani üst düzey şirketler, ‘nasılsa bizim müşterimiz belli, bu saatten sonra markamıza sadakatsizlik yapılmaz’ dedikleri an batışa geçmiş oluyorlar. Çünkü modayı da satışı da her saniye değişen dijital dünya belirliyor. İşin bir de KOBİ tarafı var. Ekonomilerin ana damarlarını bu işletmeler oluşturuyor. Ancak yüzde 90’ı teknolojiyi bilmediği için hala geleneksel yöntemlerle satış yapmaya çalışıyor.

Ticarette zor günlerin yaşandığı bu dönemlerde ufak bir teknolojik dönüşüm, sorunları bertaraf etmeye yetebilir. Bir sosyal medya uzmanının ortalama maaşı 3 bin TL. Tüm araştırmalar bu dönüşümle verimin ilk üç ayda yüzde 100 artmaya başladığını ortaya koyuyor. Başka çare yok, dijitalleşme yoksa başarıyı unutun.

VİDEO HAKEM…

Kariyerine ABD Los Angeles Galaxy’de devam eden Zlatan Ibrahimovic, ayağına basan rakip futbolcuyu tokatlayınca doğal olarak oyundan atıldı. İşin ilginç yanı olayı içerideki üç hakemin de görmemiş olması… Gizli dirsek temaslarının gözden kaçması normal ama koskoca tokadın görülmemesi gerçekten vahim.

Patronlar genç yönetici istiyor

Futbolcu ve taraftar isyanda… Peki sonra… İtirazlar üzerine video hakem devreye giriyor ve gerçek ortaya çıkınca da Ibrahimovic kırmızı kart görüyor… Özetle birkaç yıla kadar tüm dünyada kullanılmaya başlayacak video hakem uygulaması orta ve yan hakemleri tembelliğe iteceğe benziyor. Bu nedenle 2-3 kritik pozisyonu göremeyenlere ciddi cezalar şimdiden düşünülmeli. ‘Nasılsa video hakem var’ deyip maça dikkati vermemek birkaç maç sonra refleksleri tamamen yok edebilir.

Haberin Devamı

1 MİLYAR DOLARLIK OYUN

Yılda ortalama yüzde 40 büyüyen yerli oyun sektörü 700 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmış.

Patronlar genç yönetici istiyor

Bu yılki hedef 1 milyar dolar. Türk oyunlarına ilgi arttıkça yazılım geliştirme azmi de aynı hızla yükseliyor. Devlet de yeter ki yerli teknoloji gelişsin diyerek yazılım teşviklerini her fırsatta güncelliyor. Son duruma göre robot, yapay zeka, siber güvenlik, oyun gibi yazılımlar geliştirenlere işletme başı 300 bin TL’si geri ödemesiz toplam 1 milyon TL destek veriliyor. 110 milyar dolarlık hacme ulaşan global oyun pazarında söz sahibi olmak yüksek katma değer açısından kritik önem taşıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder