Murat Gülderen Pırlanta pazarını 8 taksit büyüttü
HABERİ PAYLAŞ

Pırlanta pazarını 8 taksit büyüttü

Kuyumculukta taksit miktarının 8’e kadar çıkması sektörü hareketlendirdi. Her sektörde olduğu gibi pırlantada da yüzde 50’ye varan büyük indirimlerin başladığı bu dönemde satışların büyük kısmı taksitle yapılmaya başlandı. Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, “Satışlardan son derece memnunuz. Bu fırsatın kaçmaması gerek. Kampanya 1 Aralık’ta sona erecek. Biz de bu özel dönemi ‘Diamond Friday’ olarak adlandırdık” dedi.

Yurtdışı atağı

Yurtiçinde 68, yurtdışında ABD’de 1, Almanya’da 2, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 3, Katar’da 2, Irak, Kuveyt ve Kıbrıs’ta 1’er mağazayla Türkiye’nin en büyük pırlanta mağazaları zincirine sahip olduklarını anlatan Güzeliş “Aynı zamanda New York, Antwerp, Dubai ve Düsseldorf’ta bulunan ofislerimizle dünya üzerinde birçok bölgeye ihracat yapıyoruz. Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük üretim kapasitesine sahip bir pırlanta markasıyız”

Haberin Devamı

Pırlanta pazarını 8 taksit büyüttü

İhracat lideri

“2018 yılında 110 milyon TL ihracata imza atarak ‘Pırlantalı Mücevherde İhracat Lideri’ olarak ödüllendirildik” diyen Emil Güzeliş şöyle devam etti: “Bu yılı da yine lider olarak tamamlamak istiyoruz.

New York, Vicenza, Miami, Hong Kong, Dubai gibi noktalarda dünyanın en önemli mücevher fuarlarına katılarak ülkemizi temsil ediyoruz. Bu yıl 115 milyon TL ihracat yaparak ekonomimize katma değer sağlamayı sürdürmek istiyoruz.”

Pırlanta pazarını 8 taksit büyüttü

Tek taş 800 lira

Türkiye pırlanta pazarının 1 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğunu dile getiren Emil Güzeliş “Mücevher sektöründe pırlantanın pazar payı yüzde 10. 30 bin kuyumcu var. Bizim ciromuz ise 70 milyon dolar.

Tek taş bir pırlanta 800 liradan başlıyor 1.5 milyon liraya kadar çıkıyor. Alış ile satış arasındaki zarar ise yüzde 30 ile yüzde 50 arasında” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder