Murat Gülderen Reklamsavar uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

Reklamsavar uygulamalar

İnternette sayfaları gezinirken ya da bir şey izlerken sık sık önümüze çıkan ve bir kısmı ‘virüslü tuzak’ olan reklamlardan kurtulmak için güvenli uygulamalar geliştirildi. Bu sayede artık bir yazı okumak ya da bir film izlemek istediğinizde dakikalarca bu içerikleri kapatmaya çalışmak zorunda kalmayacaksınız. Reklam ve aynı zamanda sorunlu yayınları engelleyen bu programlar, ulaşmak istediğiniz sayfaların yüklenme hızlarını da artırıyor. Hangisini kullanmalıyım diye soruyorsanız işte size birkaç öneri...

Haberin Devamı

AVAST REKLAM ENGELLEYİCİ

İşleri yavaşlatan tüm reklamları ortadan kaldıran bu tarayıcı, kötü amaçlı her türlü yazılıma karşı güvenliğinizi koruma altına alıyor. Gezinme verilerini de gizleyen uygulama, pin kodunuzun kopyasının bile herhangi bir sunucuda kayıtlı tutulmadığını garanti ediyor.

AVG

Reklamlar dahil tüm istenmeyen içerikleri otomatik olarak engelleyen AVG, tarama yaptığınız ya da indirdiğiniz hiçbir veriyi kaydetmediğinin de garantisini veriyor. Havalimanları ve kafelerdeki wi-fi’lerde de koruma sağlayan bu uygulama belli bölgelerde erişim engeli olan güvenli sitelere de ulaşmayı kolaylaştırıyor.

SURFSHARK

Uygulama, reklamlar dahil her türlü keyfi kısıtlamayı engelleme dışında, kötü amaçlı yazılımlardan da koruyor. Halka açık wi-fi’lerde bile güçlü kalkan görevi gören uygulama, kimlik avı girişimlerine anında müdahale ediyor. Normal bir sitenin tamamen açılması ortalama 6-7 saniye sürerken bu yazılım sayesinde bu rakam 2 saniyeye kadar düşüyor.

ADCLEAR

Bu uygulama herhangi bir tarayıcıda veya uygulamada virüslü ya da virüssüz reklamları ve çerezleri (sitelerin oluşturduğu ekstra dosyalar) engelleyerek tüm istenmeyen duraklamaları önlüyor. Bunları yaparken bilgisayarınızı ve telefonunuzu da koruma altına alan uygulama cihazlarınızın batarya ömrünü de artırıyor.

BRAVE BROWSER

İnternette hızlı ve güvenli gezinme için en iyi uygulamalardan biri de Brave. Reklamların sizi takip etmesini önleme haricinde açılır tüm pencelerin önüne geçen bu uygulama, veri indirim hızlarını maksimum düzeyde artırıyor. Ayrıca mobil kullanıcıların pillerinde şarj başına 2.5 saate kadar tasarruf sağlayan tarayıcı, gizliliği de güvence altına alıyor.

Haberin Devamı

VİVALDİ

Gizlilik koruma, zararlı siteleri ve üçüncü şahıs takipçilerini engelleme gibi pek çok özelliğinin yanı sıra reklamları da önleme özelliği olan Vivaldi, tarama geçmişini, çerezleri ve geçici dosyaları da asla saklamıyor. Uçtan uca şifreli bir senkronizasyona sahip uygulamanın karanlık modu da bulunuyor.

KADINLAR İÇİN 24 SAAT GÜVENLİK

  • Tepe Güvenlik, şiddete maruz kalan ya da herhangi bir olumsuz durum karşısında acil durum hizmetlerinden faydalanmak isteyen kadınlar için ‘Tepe Güvenlik Mobil’ uygulamasını hayata geçirdi.
  • Kadınlar, uygulamadaki ‘panik’, ‘ambulans’ ve ‘itfaiye’ butonları ile acil yardım hizmetlerinden zaman sınırı olmadan ücretsiz olarak faydalanabilecek. Bunun için kullanıcıların uygulamadaki ‘Mobil Acil Durum Kullanıcısı Oluştur’ kısmından bilgilerini girmesi gerekiyor.

TEKNO TURU

  • Influencer olmak isteyenler için yapay zeka destekli Humanz uygulaması üzerinden online pazarlama akademisi açıldı. Ücretsiz olan akademide başarılı bir kampanya nasıl yürütülür, iyi bir içerik nasıl oluşturulur, eğitici bir video nasıl eğlenceli bir hale dönüştürülür gibi eğitimler var.
  • TCHIBO, bambu tasarımlı kablosuz şarj üniteleri geliştirdi. Tepsi görünümlü cihazın küçük aksesuarlar için özel bir bölmesi de bulunuyor. Aşırı gerilim, aşırı akım ve aşırı sıcaklık koruma özellikli cihazın fiyatı 200 TL.
  • FITBIT, 6 yaş üstü çocuklar için Ace 3 adlı akıllı bileklik geliştirdi. Çocuklarının gün içerisinde kaç saat uyuduğunu ve kaç adım attığını takip ederek özel uygulaması sayesinde ebeveynlere bilgi veren bileklik, aynı zamanda atlama, koşma, yürüyüş ve bisiklet gibi aktiviteleri de izleyebiliyor.
  • OPPO, yeni amiral gemi telefonu Find X3 Pro’yu tanıttı. 6.7 inç ekranla gelen cihazda 60x zoom yapabilen Microlens yer alıyor. 4 kameralı telefonda 50 MP çözünürlüğe sahip f/1.8 diyaframlı Sony IMX766 ana kamera bulunuyor. Cihazın RAM’i ise 12 GB.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder