Murat Gülderen Sanatla büyüyecek
HABERİ PAYLAŞ

Sanatla büyüyecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki yerli mobilya markası İstikbal, üzerinde ünlü ressam Devrim Erbil’in İstanbul temalı eserlerinin bulunduğu mobilyalarını dün İstanbul’daki Esma Sultan Yalısı’nda tanıttı.

Etkinliğe pandemi dolayısıyla Bodrum’daki evinden canlı olarak bağlanan Devrim Erbil, “Eserlerimi dolap kapaklarında, masa ve koltuklarda görüp, insanların yaşamına dokunduğunu hissetmek bana büyük bir heyecan verdi” dedi.

YENİ PROJELER

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da şirketlerin büyümesini sadece finansal rakamlarla değil, kültür-sanat, tarih, spor gibi bir çok alanda projeler üretmek veya mevcut projelere destek olmalarıyla da değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sanatla büyüyecek

Gülal “Erciyes Anadolu Holding ve mobilya sektöründeki en değerli markalardan biri olan İstikbal Mobilya’nın da kültür, tasarım ve sanat odaklı bir projeye imza atmış olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduk” diye konuştu.

40 BİN ÇALIŞAN

Ellerinde halen 796 şirket olduğu belirten Muhittin Gülal, şunları söyledi:

“Bunların özkaynak büyüklüğü 26 milyar TL, aktif büyüklükleri de 61.2 milyar TL. İstihdam sayımız da 40 bin 684. Devraldığımız andan itibaren bu şirketlere milli servet gözüyle bakmaya başladık. ‘Katma değer üretmeye ve istihdam sağlamaya devam etsinler’ dediğimiz bu şirketler, TMSF kayyumunda yönetilen süreçte, ortalama yüzde 43 seviyesinde aktif olarak büyüdüler.”

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM

İstikbal Genel Müdürü Mehmet Ali Yörük ise geride bıraktıkları 3 yılda hedeflerinin üzerinde bir büyüme ile toplamda yüzde 65’in üzerinde büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek, ihracatta ise sektöre paralel olarak döviz bazında yüzde 10 büyüme kaydettiklerini söyledi.

Yörük, “Yerli ve milli üretim gücüyle, dünyanın en büyük 3 mobilya markasından biri olma hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder