Murat Gülderen Sinema ve tribünü eve taşıdılar
HABERİ PAYLAŞ

Sinema ve tribünü eve taşıdılar

Pandemi sürecinde kapalı olan sinema ve tribünlerin özlemini yeni nesil akıllı ses sistemleri dolduruyor. Bulunduğu salona göre akustiği ölçerek sesi eşit miktarda dağıtan bu cihazlar, TV ile birlikte bilgisayar ve oyun konsollarıyla da uyumlu çalışabiliyor. Bluetooth sayesinde uzaktan kontrol edilebilen bu sistemlere sahip olmak için ciddi ücretler ödemenize de gerek yok. Ancak alırken cihazın tüm akustik testlerinin yapıldığını belgeleyen sertifikalarına ve Dolby Digital özelliklerine bakmanızda fayda var.

Haberin Devamı

UYUMLULUĞA DİKKAT!

Satın alacağınız ev sinema sisteminin kullanacağınız alana uygun olmasına dikkat edin. Çünkü salonunuz ufaksa gereksiz yere güçlü bir sistem alıp boşuna iki katı fiyat ödemeyin. Cihazın TV ile uyumu da çok önemli. Bu yazımızda fiyatı 2 bin TL’nin altında olup gerek film, gerekse spor müsabakalarında en doğru ses efektlerini en doğru açıdan sunan cihazları önünüze getirdik. Halihazırda Gittigidiyor, N11 ve Hepsiburada’da bu cihazlar için yüzde 30’a varan indirim de başladı.

ANKER SOUNDCORE INFINI

Film, diyalog ve müzik modu olarak üç ayrı ses düzeniyle gelen cihazın ses çıkış gücü 100 Watt. Gücü artırmak için seslerin bas frekanslarını gerçek zamanlı olarak analiz edip geliştiren özel Bass On teknolojisiyle donatılan cihaz, orta seviye konuşmaları bile tüm tınısıyla yansıtabiliyor. Bluetooth’lu cihazın fiyatı 1.999 TL.

Sinema ve tribünü eve taşıdılar

VESTEL DESİBEL SBA300

300 Watt ses çıkış gücüne sahip bu cihazda düşük frekanslı seslerin üretimi için Subwoofer hoparlör de yer alıyor. Bluetooth ve NFC ile gelen cihazın standart, sinema, müzik ve medya olmak üzere tam 4 adet ses modu bulunuyor. Optik/Aux dijital ve RCA girişleri de olan cihazın fiyatı 1.800 TL.

GOLDMASTER HTS-658

4 adet kolon ve 1 adet uydu hoparlör ile gerçek sterio deneyimi yaşatan bu cihazın ses çıkış gücü 180 Watt. Her hoparlör için ayrı ses seviyesiyle donatılan cihazda USB/SD/MMC girişleri ve dahili FM radyo da bunuyor. Tam fonksiyonlu uzaktan kumanda ve dokunmatik ekranla gelen cihazın fiyatı 1.920 TL.

Sinema ve tribünü eve taşıdılar

JAMESON JSM-510BT

Haberin Devamı

USB, SD, FM ve Bluetooth’a sahip bu cihaz, fiyatına göre güçlü özellikler sunuyor. 150 Watt ses çıkış gücüyle gelen setin 5+1 hoparlör sistemi bulunuyor. Spor müsabakalarına ya da filme göre sesi yönlendiren ve ortalama büyüklükteki her salona kurulabilecek cihazın fiyatı 735 TL.

Sinema ve tribünü eve taşıdılar

SONY HT-SF200

Kablosuz bağlantı seçeneğiyle zahmetsiz bir kullanım sunan bu cihaz da 4 ses moduyla geldi. Bluetooth’lu cihazın dahili subwoofer yapısı, yankılanan bas etkisi oluştururken ön kısımdaki iki adet hoparlör, orta aralıkta net ve güçlü sesler sunuyor. HDMI ARC girişi ile istenirse tek kablo ile bağlantı kurulabilen cihazın fiyatı 1.800 TL.

Sinema ve tribünü eve taşıdılar

GRUNDIG GSB 810

Bluetooth’lu bu cihazın 3 yönlü ses sistemi var. Sehpa ya da duvarlara kolaylıkla monte edilebilen bir yapıda tasarlanan Gsb 810’un AUX ve RCA girişleri de var. Her bir ses tonunu aynı hassasiyetle çıkaran bu cihazın fiyatı 1.900 TL.

MARSHALL EMBERTON

Ofiste ve geniş salonlu evler için tasarlanan bu ses sistemi, tam dolu bir şarjda 20 saatten fazla kullanım sunuyor. Yani ergonomik tasarımıyla gittiğiniz her yere götürebilirsiniz. Su geçirmez cihaz, 360 derece ses deneyimi sunuyor. Cihazın en büyük özelliklerinden biri sesli komutla da kontrol edilebilmesi. Fiyatı 1.746 TL.

Haberin Devamı

Sinema ve tribünü eve taşıdılar

TEKNO TURU

  • Pazarlamanın yapı taşı olan ‘iyi içerik’ için Accessland adlı platform kuruldu. Burada kişisel gelişimden bilime, sanattan ilişkilere, teknolojiden fiziksel gelişime kadar her türlü içerik yer alıyor.
  • Huawei’nin ‘Çoklu Ekran Kullanımı’ özelliğine sahip bilgisayarı MateBook D15 i3, 5.499 TL’den satışa çıktı. Cihazı alanlara 499 TL’lik çanta ve bluetooth mouse hediye ediliyor.
  • Genç Girişimci Furkan Teke, dünya genelindeki müze, galeri, akvaryum ve hayvanat bahçelerini online olarak ücretsiz gezebileceğiniz yerli internet istesi Gez.la’yı kullanıma sundu.
  • Xiaomi, Türkiye’de ürettiği yeni telefonu Redmi 9T’yi 2.799 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Dörtlü kamera kurulumuna sahip cihaz tam 6.000 mAh pil gücüne sahip.

HAFTANIN OLAYI

80 KİŞİYE KESİNTİSİZ YAYIN

Herhangi ek bir donanıma ihtiyaç duymadan 80 kişilik video konferans, webinar, canlı yayın ve uzaktan öğrenme sistemlerine ait özellikleri tek platformda buluşturan yerli girişim İvme hizmete girdi. Tek bir sistemde 10 dili de tercüme edebilen sistem halihazırda 200 bin kullanıcıya ulaştı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder