Murat Gülderen Sosyal medya kaldırılsın mı?
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal medya kaldırılsın mı?

Şu an dünya genelinde ‘sosyal medya kaldırılsın mı’ diye bir referandum yapılsa eminim ki ‘evet’ çıkar. Kendi içlerinde nasıl bir denetim ya da filtreleme mekanizmaları varsa her gün binlerce yalan habere çanak tutuyorlar.

En mağdur ülkeler arasında her zaman dünya gündemini belirleyici olduğu için Türkiye de yer alıyor. Ülke içi ve ülke dışından yüz binlerce sahtekar, iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütü, spor kulübü vs ayırt etmeden saniyede binlerce asparagas yazı, resim, video paylaşıyorlar.

Haberin Devamı

Bir de bunu üstüne üstlük ‘yurttaş haberciliği’ diye yutturmaya çalışıyorlar. Pek çok kişi işin gerçeğini anlayana kadar dostlarıyla bile kavga edecek duruma gelebiliyor. Öyle ki dünyanın DNA’sı artık sosyal medya olmuş…

Bu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Yani yalan haber küresel bir mesele haline geldi. Yapılan araştırmalara göre bir yalan haber diğer haberlere göre 6 kat daha hızlı yayılıyor.

Bu tür saçmalıklara cevap vermek onları adam yerine koyar mı bilemiyorum ama bunlar yüzünden binlerce kişi çok büyük mağduriyetler yaşadığı gibi güzel ülkemiz de ciddi zararlar görüyor.

Sanıyorum iftiracılık bir sektör haline geldi; yoksa birileri her saniye yalan haber uydurmak, terör propagandaları yapmak için neden bu kadar kafa yorsun ki...

Haysiyetsizliği, bildiğiniz meslek haline getirmişler. İşin ilginç yanı yaklaşık 10 yıldır teknolojiye kafa yormama rağmen ben bu sosyal medyanın dijital pazarlama ve görüntülü konuşma dışında doğru düzgün bir faydasını görmedim. Aksine sürekli bizim de başımıza bir şey gelir mi tedirginliği… Allah herkesi kuru iftiralardan korusun.

Veriler yine saçılmış

Kısa bir süre önce facebook yine milyonlarca kişinin kişisel verilerini yanlışlıkla sızdırdığını açıkladı. Tabi yine de özür dilemeyi ihmal etmedi…Böyle bir şeyin özrü olur mu?

Sen o kadar kullanıcının tüm verileri kaptır, vatandaşı açık hedef haline getir sonra da pardon de… Pardon da arkadaş yeter artık. Bir değil, iki değil, üç değil…

Aynı şey Yahoo’nun da başına gelmişti. Sürekli denetim mekanizmalarını güçlendiriyoruz diyorlar ama bunu bir türlü göremedik henüz.

Haberin Devamı

Penceresiz uçak

Emirates, penceresiz uçak projesine başlamış. Amaç, sürtünme direncini azaltarak yakıt verimliliği sağlamak ve bu sayede daha uzun menzillere ulaşmak…

Fikir ilk başta güzel görünüyor ama olası acil durumlarda dışarıda olup biteni görememek ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilir. Ayrıca böyle bir sistem için klostrofobisi olanlar da düşünüldü mü?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder