Murat Gülderen Sporun ustaları evinize geldi
HABERİ PAYLAŞ

Sporun ustaları evinize geldi

Salgın nedeniyle evde kaldığımız bu süreçte vücudu zinde tutmak için düzenli spor yapmak büyük önem taşıyor. Burada ise imdada onlarca gönüllü profesyonel spor hocası yetişiyor. Instagram ve YouTube hesaplarından ‘evde kal’ çağrılarına destek için ‘ücretsiz’ dersler veren hocalar sayesinde harika form tutabilir, kilo vermeyi de başarabilirsiniz. Çoğu canlı yapılan bu dersler 40-50 dakika sürüyor. Hepsi birbirinden farklı olan eğitimlerden kendinize en uygun olanı seçerek evde de kilo vermeyi kolaylıkla başarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Öznur İşalır

https://www.instagram.com/p/B_qODX1AgK8/

studio_rouge_’ adlı Instagram hesabından hafta içi her gün saat 13’te ücretsiz eğitimler veren Öznur İşalır, 10 yıldır profesyonel pilates hocalığı yapıyor. Salı ve perşembe günleri kardio ağırlıklı çalışmalar yapan, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ise pilates eğitimi veren Öznur Hoca, “Online canlı dersler sayesinde Türkiye’nin her yerinden öğrencim oldu. Çoğu birleşip para göndermek istedi ancak bu zorlu süreçte en azından şimdilik kimseden para almak istemedim. Eğitimleri kaçıranlar, paylaşımlarımızdan ilk 24 saat faydalanabiliyor” diyor.

Nevra Selışık

https://www.instagram.com/p/B_pTPXDASS1/

Kişisel spor uzmanı Nevra Selışık, ‘nevrahoca’ Instagram hesabından salı ve perşembe günleri saat 15:15’te, cumartesi günleri ise saat 13:15’te ücretsiz online canlı dersler veriyor. Bel, kalça, karın, omuz, sırt, kol, göğüs ve tabata yani yağ yakma egzersizlerinden oluşan dersler 45-50 dakika sürüyor. Nevra Hoca, “Evdekal Türkiye’ kapsamında evde olan herkese ulaşabilmek, fiziksel dayanıklılığı artırmak, eğlenceli vakit geçirebilmek için bu işi gönüllü yapıyoruz. Bu vesileyle profesyonel eğitim almaya imkanı olmayanlara da ulaştık” dedi.

Taylan Ertaş

https://www.instagram.com/p/B_hYZFPgLAR/

taylanertas_pt’ adlı Instagram hesabından pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 12’de online canlı ders veren Taylan Hoca spor akademisi mezunu. Evden katılımcılara dambılları yoksa 1.5 litrelik su şişeleriyle, pilates topları yoksa yastıklarla egzersiz yaptıran Taylan Ertaş, iftar sonrası spor yapacak olanlar için de canlı yayınlarının kayıtlarını yine günlük olarak kişisel hesabından paylaşıyor. Taylan Hoca okullardan talep gelmesi halinde öğrenciler için de ekstra egzersiz videoları hazırlayabiliyor.

Haberin Devamı

Ebru Karaduman

YouTube hesabından ‘evde egzersiz serileri’ adlı dersler veren Ebru Karaduman, tüm vücut kas gruplarını kontrollü bir şekilde çalıştırmayı sağlayan antrenmanlar yaptırıyor. Evde hareketsiz kalındığı için dizlere, bacaklara, karın kaslarına, sırta ve kollara odaklanan Karaduman, dersler ilerledikçe ‘dirsek dize’, ‘eller ayaklara’ ve ‘eller çapraz şınav’ egzersizleriyle fit bir vücut kondisyonu sağlıyor. Kalça kaldırma antrenmanları da yaptıran Karaduman’ın Türkiye’nin hemen her bölgesinden öğrencileri var.

Tuğçe İrtem

Zayıflama koçu Tuğçe İrtem de Youtube ve Instagram hesabından dersler veriyor. İrtem’in en büyük özelliği evi silip süpürürken de nasıl spor yapılabildiğini eğlenceli bir şekilde gösterebilmesi. Omurga dahil, vücudun tüm bölgelerini tek tek çalıştıran İrtem, kısa sürede fit bir vücut için sağlıklı bir form tutmayı vadediyor. Tuğçe İrtem, “Dümdüz bir karına sahip olmak için her gün evde 5 dakikanızı ayırmanız yeterli” diyor.

Haberin Devamı

Haftanın olayı: Sihirli anahtar

Sporun ustaları evinize geldi

Panasonic, aydınlatma, motorlu panjur, perde ve iklimlendirme kontrolünü tek bir noktadan yaparak mekanlarda konfor ve enerji tasarrufu sunan Thea IQ KNX Multi adlı bir anahtar geliştirdi. Bina otomasyon sistemlerine bağlı olarak çalışan anahtarda yaklaşım sensörü de bulunuyor. Cihaz bu sayede ışıklar belli bir süre açık kaldığında otomatik kapatıyor. Anahtar iOS işletim sistemli cihazlarla da uyumlu çalışabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder