Murat Gülderen Tablette dev yarış
HABERİ PAYLAŞ

Tablette dev yarış

Teknoloji dünyasında en acımasız rekabet kuşkusuz tabletlerde yaşanıyor. İlköğretim çağındaki çocukların da dersleri tablet eşliğinde yapmaya alışması küçülen pazarı yeniden hareketlendirdi. Kampanyalar uzarken onlarca güçlü cihazın fiyatı 1000 TL’nin altına düştü.

Tablette donanım ve yazılım teknolojisi telefondaki gibi aynı hızla güçlenirken özellikle ortaüst segmentte fiyatlar düşmeye başladı. Bunun en büyük nedeni yerli üreticilerin Türk halkına ürünlerini sevdirmesi. Bu da fiyat belirlemede yerli üreticinin artık ciddi söz sahibi olması anlamına geliyor. İkinci neden ise ilkokul çocuklarının bile ödevlerini tabletle yapmaya başlaması.

Haberin Devamı

KONTROL UYGULAMASI

Veliler, internet dünyasında eğitici öğretici içerikler ve oyunlar konusunda hızla bilinçleniyor. Ayrıca zararlı içeriklere karşı uzaktan nasıl kontrol sağlayacaklarını da öğrenmeye başladılar. Halihazırda onlarca ‘ebeveyn kontrol uygulaması’ mevcut. Yani isteyen veli, çocuğunun sanal alemde attığı her adımı görebiliyor. Bu durum da daralan tablet pazarının yeniden canlanmasını sağlıyor.

24 AY GARANTİ

Bu hafta başta öğrenciler olmak üzere herkesin rahatlıkla kullanabileceği güçlü ancak 1000 TL’nin altında fiyatlarda satışa sunulan tabletleri inceledik. Yoğun işlemcisi, ekran kalitesi, güçlü kameraları, yüksek bellek güçleri, normal kullanımda rahatlıkla 3 gün giden pilleri ve uydu navigasyon sistemleri (GPS) olan bu cihazların 24 ay da garantisi bulunuyor.

Tablette dev yarış

Sıradaki haber yükleniyor...
holder