Murat Gülderen Taraftar 'cep'ten coşacak
HABERİ PAYLAŞ

Taraftar 'cep'ten coşacak

Spor müsabakalarında geleneksel hale gelen cep telefonunun flaşını açma hareketi, ‘Popilight’ adlı uygulama sayesinde görsel bir şölene dönüşüyor. Yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılım, telefonlardan rengarenk ışık görüntü ve ses animasyon şovları yaparak taraftarı coşturuyor. Dünyada ilk olan bu ugulamanın, etkinlik esnasında izleyiciler tarafından kullanılması için başta Türkiye Süper Ligi olmak üzere UEFA, ALL Star ve Avrupa liginden pek çok takım ve kuruluş ile dünya yıldızlarının konserleri için görüşülmeye başlandı.

Haberin Devamı

KİTLESEL ŞOV

Yerli yazılım firması Motion Strip’in kurucusu Korhan Kaya’nın geliştirdiği ve Technolera Kuluçka Merkezi’nin ticarileştirdiği ürün, telefona takılan özel flaşı ile de daha etkin kullanılabiliyor. Technolera Kurucu Ortağı Ömür Filiz, Popilight’ın telefondan telefona senkranizasyon sağladığını belirtti. Filiz, “Andorid ya da Apple Store mağazasından indirilen uygulamada çeşitli kanallar var. Örneğin Galatasaray maçındasınız, Galatasaray kanalını seçerek hemen eğlenceye dahil olabiliyorsunuz” dedi.

GECİKME YOK

Ömür Filiz, şöyle devam etti: “Bu uygulamamızla 50 bin taraftar aynı anda aynı hareketi herhangi bir gecikme süresi olmadan yapabiliyor. Futbol, basketbol, voleybol gibi maçlarla birlikte konser ve özel etkinliklerde de Popiligh kullanılacak. Dünya ve Türkiye futbol ve basketbol liglerinden önemli takımlarla ve büyük konser organizatörleriyle görüşüyoruz. Hedefimiz Milli uygulamamızı All Star Basketbol maçında da kullandırmak.”

KULÜPLERE GELİR

Uygulamanın etkinlik esnasında 5-6 kez tekrarlandığını ifade eden Ömür Filiz, “Belli dakikalarda anons verdirip, uygulamayı açtıracağız. Görsel şölen tüm alana sirayet edecek. Fenerbahçe- Konyaspor maçında, 1000 taraftar uygulamamızı test etti. Yakında reklam almayı ve bu yolla kulüplere gelir sağlamayı planlıyoruz. Projemiz, Avrupa Birliği Kalkınma Fonu’nun girişimcilik programında, inovasyon ödülü aldı” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder