Murat Gülderen Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun
HABERİ PAYLAŞ

Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun

Dijital dönüşüm sayesinde klasik kilit modelleri de tarihe karışmaya başladı. Kırıldığı anda alarm vererek polise bilgi geçen, telefonla açılan hatta eve kimin girdiğini haber veren bu cihazlar özellikle tatile çıkacakların hayatını kurtarıyor.

‘Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları’ araştırmasına göre Türk halkının yüzde 38’i evden çıkarken, yüzde 49’u ise gece yatarken kapılarını kilitlemiyor. Günde ortalama 200 ev soyuluyor. İşin daha da ilginci vatandaşın yüzde 80’i evine ya da iş yerine hırsız girmeden kilidini değiştirmiyor.

Haberin Devamı

HIRSIZI ELE VERİYOR

Akıllı teknoloji üreticileri bu verilerden yola çıkarak geleneksel kilit kavramını öyle bir dönüştürdü ki evde olsanız ya da olmasanız, hanenize zorla giren herkesi anında ele veriyor. Yani yeni nesil kilitler sizin tüm akıllı cihazlarınızla konuşacak yeteneklere sahip. Bu durum, bayram tatili telaşıyla valizler yapılırken, ‘Evimiz güvende olacak mı?’ sorusunu da sonlandırmış oluyor. Fiyatlar 300-900 TL arasında...

Ekstra Defans

Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun

Kale’nin bu ürünü, hırsız kilidi kırdığı anda 110 desibel ses çıkararak hem çevreyi uyarıyor hem de eş zamanlı olarak Kale Alarm İzleme Merkezi’ne sinyal gönderiyor. Akıllı ürün kısa süre içinde kolluk kuvvetlerine de haber veriyor. Ürün ayrıca anahtar unutma derdini de ortadan kaldırıyor. Anahtarın silindirde 10 saniye ve daha uzun kalması durumunda, alarm yine kullanıcıyı uyarılıyor.

Yale Smart Living

Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun

Yale’nin akıllı kapı kilitleri, ev alarmları, kapı zilleri, dış mekan ve iç mekan kameraları gerektiğinde bağımsız gerektiğinde birbirleriyle bağlantı kurarak evin tüm güvenliğini tamamen akıllı telefondan kontrol etmeyi sağlayabiliyor. Cihaz aynı zamanda kapıda kalma ve anahtarı kaybetme durumlarına karşı da çözümler oluşturuyor.

Desi Utopic R Ubc

Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun

Parmak izini ve bloetooth teknolojisini destekleyen bu cihazın montajı için eski silindirin sökülmesi yeterli. Akıllı cihazlar üzerinden özel uygulaması sayesinde kontrol edilebilen ürün, olası hırsızlıklara karşı alarmlı koruma kalkanlarına sahip. Şarj edilebilir lityum pillerle çalışan cihaz, evdeki akıllı aletlerle de iletişim kurabiliyor.

Haberin Devamı

WeLock L6PCB

Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun

Şifreli ve Bluetooth özellikli bu kilit, özel mobil uygulaması sayesinde kapı zorlandığında içeridekilere uyarı veriyor. Uygulama aynı zamanda kapıyı telefondan açmayı da mümkün kılıyor. Cihaz şifresi girilmesi veya uygulama üzerinden açılması durumunda güvenlik amacı ile 10 saniye sonra kendi kendine kilitlenebiliyor. Kapı tokmağı çevrilmeden kapı otomatik olarak açılmıyor.

OttoLock

Tatile çıkmadan kilitleri konuşturun

Bu kilit sistemi, anahtara ihtiyaç duymadan tek bir tuş ile akıllı telefonunuz ile kapınızı kilitlemenizi ve açmanızı sağlıyor. Misafirleriniz için uygulama üzerinden sanal anahtarlar oluşturup evde olmadığınız zamanlarda da kapınızın açılmasını sağlayabiliyorsunuz.

Oluşturduğunuz sanal anahtarlar sayesinde eve kimin girip çıktığını görmek de mümkün oluyor. Örneğin çocuğunuzun ya da temizlikçinizin eve kaçta geldiğini telefonunuzdan anında görebiliyorsunuz.

HARMONYOS GELDİ

ABD’nin uyguladığı Android kısıtlaması sonrası Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS’u Çince ismiyle Hongmeng’i tamamladı ve önceki gün Çin’de tanıttı. Sistem, akıllı telefonlardan sensörlere ve nesnelerin internetine kadar pek çok alanda kullanabilecek.

Haberin Devamı

İlk Harmony işletim sistemine sahip olacak Honor Smart Screen adlı telefon bugün Çin pazarına bir süre sonra ise dünyaya sunulacak. Şirket yetkilileri, HarmonyOS’un Android ve iOS’tan tamamen farklı olduğunu, bu sistemin daha güvenli ve etkili olacağını da öne sürdü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder