Murat Gülderen Teknoloji aşka geldi
HABERİ PAYLAŞ

Teknoloji aşka geldi

14 Şubat Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala teknoloji marketleri ve e-ticaret siteleri yüzde 60’a varan indirim yarışına girdiler. Telefonlardan akıllı saatlere, kablosuz kulaklıklardan dizüstü bilgisayarlara, bluetooth hoparlörlerden oyun konsollarına kadar hemen her üründe her keseye göre cihaz bulmak mümkün.

Bu özel günün Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar liralık katkı yapması bekleniyor. Yapılan araştırmalarda sevgiliye çiçek, kolye ve parfüm dışında en çok akıllı saat ve cep telefonu hediye ediliyor.

Haberin Devamı

Teknoloji aşka geldi

12 TAKSİT AVANTAJI

Hem kadınlar hem de erkekler için Sevgililer Günü’nde hediye seçmek bazen zorlayıcı bir sürece dönüşebiliyor. Bazıları aylar öncesinden hazırlık yapmaya başlarken bazıları ise hediye seçmeyi son güne bırakabiliyor. Biz de bu özel günde ‘sevgilime ne hediye alsam?’ diye karar veremeyenler için ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Bunu yaparken de Teknosa’dan Vatan’a, Mediamarkt’tan Hepsiburada’ya kadar pek çok e-ticaret sitesine göz attık. Bu arada fiyatı 3.500 TL altındaki telefonlarda 12 taksit imkanı sunulduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

ÖDÜLE DOYDU

KoçSistem ve KoçDigital, 2019’da katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda pazarlama odağında toplam 57 ödüle layık görülürken ürün ve çözümleri ile 16; müşteri deneyiminde 10; itibar iletişimi kapsamında 10 ve marka yönetiminde 21 ödülün sahibi oldu.

KoçSistem Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Evren Dereci, “Bu ödüller, ‘Geleceği Keşfet’ söylemiyle ortaya koyduğumuz dijitalleşme hedeflerinin de teyidi anlamına geliyor. Çalışmalarımızı taçlandıran bu ödüller sayesinde artık çok daha iyisini başarmak için hazır olduğumuzu biliyoruz” dedi.

GOOGLE’A KARŞI 4’LU İTTİFAK

ABD, ülke güvenliğini tehdit ediyor iddiasıyla Çinli Huawei’yi kara listeye alarak cihazlarını ve servislerini kullanmama kararı almıştı. Bunun üzerine Google da yeni telefonları için Huawei’ye Android lisansı vermeyince, Çinli şirket de kendi işletim sistemini yapma çalışmalarına hız verdi.

Dün teknoloji dünyasını etkileyecek yeni bir gelişme yaşandı. Google’a bağlı kalmamak isteyen Çinli teknoloji devleri Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo yeni bir uluslararası mobil uygulama platformu kurmak için işbirliğine gitti. Bu dört şirket dünyadaki tüm akıllı telefonların yüzde 40’ını üretiyor.

Haberin Devamı

VİRÜSSAVAR OTO

Çinli otomobil üreticisi Geely, koronavirüs gibi hastalıklardan korunmak için otomobiller üretecek. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su An Conghui “Arabalar ikinci evler gibi.

Teknoloji aşka geldi

Geely Auto, koronavirüs ile mücadele kapsamında havayı temizleyecek ve virüsleri filtreleyecek, sağlıklı ve akıllı arabalar geliştirmek için yaklaşık 53 milyon dolar kaynak aktardı. Antibakteriyel ve antiviral özellikleri olan, havalandırma sistemleri, düğmeler ve kollar geliştirilecek” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder