Murat Gülderen Teknolojide son fırsat
HABERİ PAYLAŞ

Teknolojide son fırsat

Cep telefonu, bilgisayar, televizyon... A’dan Z’ye bir çok üründe indirim var. Teknolojide adeta stok bitirme yarışı başladı. Bu fırsatlar kaçmaz...

Teknosa, MediaMarkt, Hepsiburada, Gitigidiyor, Trendyol gibi pek çok elektronik perakendecisi ve e-ticaret sitesi, yılsonuna yaklaşırken stokları eritebilmek için kampanyalarını hızlandırdı. Cep telefonundan bilgisayara, akıllı saatlerden bilekliklere kadar hemen her kalemde yüzde 30’u aşan indirimler sunan perakendeciler, pek çok üründe ücretsiz kargo fırsatı da sunuyor. Maliyet artışlarından dolayı yılbaşına doğru fiyatların yüzde 15 civarında artacağı öngörüldüğü için bu tür cihazlara ihtiyacınız varsa elinizi çabuk tutun.

Haberin Devamı

HANGİSİNİ ALMALIYIM?

‘İhtiyacım var ancak hangi cihazı almam gerektiğine bir türlü karar veremiyorum’ diyorsanız bu rehber tam size göre. Çünkü cihazlar çok hızlı yenilendiği için birebir takip edilerek karşılaştıma yapılması o kadar da kolay olmuyor. Hele bazı markalar senede yaklaşık 10 model birden çıkarıyor. Donanım ve yazılım olarak da her biri birbirlerine karşı belli üstünlükler sağladıkları için de kafalar iyice karışıyor. Öncelikle bilinmesi gereken en önemli şey her bütçeye göre kaliteli cihazların bulunabilmesi.

SAĞLAM VE HIZLI

Örneğin ‘pürüzsüz fotoğraflar ve videolar çekmek istiyorum’, ‘en az iki kameram olsun ve selfi kameramın MP’li yüksek olsun’, ‘telefonum birkaç işlem sonra ısınmasın’, ‘sağlam ve yeterince hızlı, hafızası yüksek olsun’, ‘rahatlıkla iyi oyunlar oynayabileyim’, ‘bataryası normal kullanımda en az 1 gün gitsin’ diyorsanız, yani profesyonel sinematik çekimler ya da mimari ve grafiksel çizimler gibi işlemler yapmayacaksanız bir telefona 3 bin TL’nin üzerinde para vermenize gerek yok.

Teknolojide son fırsat

İHTİYACINIZ NE?

Aynı şeyler akıllı saatler, bilgisayarlar, TV’ler, bileklikler ve kulaklıklar için de geçerli. Yapmanız gereken önce ihtiyacınızın ne olduğuna karar vermeniz ve bir ürün almadan önce en az 3 güvenilir siteye bakmanız. Çünkü aynı ürün başka bir sitede günlük özel kampanyalar ile bazen çok daha uygun fiyatlarla satılabiliyor.

Haberin Devamı

Bir de tabiki cihazların garanti süreleri çok önemli. Bazı cihazlar ithalat garantili olabiliyor. Burada ithalatçının kim olduğunu muhakkak araştırın. İşte hemen her kalemde fiyatı düşen ve günlük hayatta sizi yolda bırakmayacak olan bazı güçlü cihazlar...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder