Murat Gülderen Teknolojik bebişler
HABERİ PAYLAŞ

Teknolojik bebişler

Dijital dönüşüm, bebek bakımını dünyanın en kolay işlerinden biri haline getirdi. Altını kirlettiğini haber veren bebek bezi, ağlayınca sallanan beşik, tehlikeyi bildiren kamera, kalp atışını takip eden çorap geliştirdiler.

Yüksek hızlı mobil internetin getirdiği güçle nesneler arası iletişimde sınırlar öyle bir kalktı ki ucu bebeklere kadar dokundu. Klasik kameralı takip ve bebek telsizlerin yerini artık tamamen akıllı cihazlar almaya başladı. Yapay zeka desteğinden de güç alınan bu tür teknolojilere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu hafta anne ve babaların yorulmadan bebeklerinin bakımı gerçekleştireceği yeni nesil teknolojileri sizler için araştırdık.;

Haberin Devamı

SIVIYI İNCELEYEN BEZ

ABD’li dijital sağlık cihazları üreticisi Pixie Scientific, idrar yollarında enfeksiyon olup olmadığını, böbrek yetmezliğini ve sıvı kaybını tespit edebilen Smart Diapers adlı akıllı bebek bezi geliştirdi. bezin önünde 4 adet renk gösteren bölgeler var. Bunlar, bazı protein, su muhtevası ve bakterilerle temas edildiğinde farklı renkte tepki veriyorlar. Eğer anormal bir reaksiyon meydana gelirse, karedeki renkler değişiyor ve ebeveynlere bebeğin sağlığıyla ilgili yanlış giden bir şeyler olduğunu haber veriyor. Bebek altını kirlettiğinde de alarm veren bu bez, özel akıllı uygulaması sayesinde telefondan da takip edilebiliyor. Fiyatı 100-150 lira.

YOK BÖYLE TAKİP

Snuza Pico adlı takip cihazı bebeğin solunumunu, uyku düzenini, vücut ısısını ve uyku pozisyonunu bluetooth ile akıllı telefonunuz ve tabletinizden takip etmenizi sağlıyor. Solunumun 15 saniye aksaması durumunda alarm veren cihaz, 24 saat uyku analizi de yapıp bu bilgileri raporluyor. Oturma, yatma, yuvarlanma, düşme sensörlerine de sahip cihazın ücretsiz mobil uygulaması da var. fiyatı 600-700 lira.

AĞLAYINCA SALLANAN YATAK

Snoo adlı akıllı beşik, bebek ağlamaya başladığında sallanmaya başlıyor. Ağlamanın şiddetine göre hızlanan yatak, 1 dakika içerisinde bebek sakinleşmediğinde akıllı telefon uygulaması sayesinde anında aileye bilgi veriyor. Yatağın özel tasarımı sayesinde bebekler elektromanyetik radyasyona da maruz kalmıyor. Fiyatı 4000-5000 lira.

Haberin Devamı

SİHİRLİ ÇORAP

Türkiye’de de satılan Owlet adlı akıllı çoraplar, bebeğinizin kalp ritmini, oksijen seviyesini, vücut sıcaklığını ve uyku kalitesini izlemenize yardımcı oluyor. Bu bilgileri veri tabanına toplayarak ileride karşılaşılabilecek hastalıklara karşı kıyaslama imkanı da sunan çoraplar, özel mobil uygulaması sayesinde bebeğinizin vücut sıcaklığının normal seyrinin üstünde olması durumda size ışık ve seslerle bildirim verebiliyor. fiyatı 600-700 lira.

YABANCIYI ARIYOR

Invidyo’nun yapay zeka ile donatılmış bebek kamerası, klasik canlı görüntülerin dışında kadraja giren herkesin yüzünü tanımlıyor ve özel uygulaması sayesinde size anlık bilgi veriyor. Eve yabancı biri geldiğinde veya bebeğiniz ağladığında ınvidyo mobil uygulamasına ve kayıtlı mail adresinize de bildirim geliyor. Oda sıcaklığı, nem ve hava kalitesini de ölçebilen cihazın en büyük özelliklerinden biri ise bebek ağladığı zaman, anne veya babanın önceden kayıtlı olduğu sesi otomatik çalarak bebeğin sakinleşmesini sağlayabilmesi. cihaz ayrıca bebeğinizin güldüğü anları da kaydederek video formatında size sunuyor. fiyatı 800 lira.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI: YANDEX TELEFON

Rusya merkezli navigasyon ve arama motoru şirketi Yandex, Alice adlı sanal asistana sahip yapay zekalı cep telefonu üretmeye başladı. Yandex.Phone adlı android işletim sistemli cihaz yurtdışında 270 dolardan satışa çıktı. 5.65 inçlik Full HD ekranı olan telefon, Qualcomm Snapdragon 630 işlemciden güç alıyor. Parmak izi sensörü ve NFC destekli temassız ödeme teknolojisi de barındıran telefon, 5 MP ile 12 MP’lik çift arka kameraya ve 5 MP ön selfie kamerasına sahip.

ZAHMETSİZ PARA

Easyshift: bu mobil uygulama ile istenilen ürünlerin fotoğraflarını çekip, stok durumlarını kontrol edince günde ortalama 60 tl kazanabilirsiniz.

Bounty: anlaşmalı şirketlerin mağazalarına gizli müşteri olarak girip ürün deneme, fotoğraf çekme gibi görevleri yerine getirerek günlük 200 lira elde edebiliyorsunuz.

Pollyfy: bu uygulamanın içinde pek çok sektöre ait anketler yer alıyor. İlgi alanları ve tercihlerinize uygun anketleri doldurarak oturduğunuz yerden para kazanabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder