Murat Gülderen Turizmde rekor yılı
HABERİ PAYLAŞ

Turizmde rekor yılı

Artan yatırımlar, güven, istikrar ve hizmet kalitesi Türkiye’yi turizmin merkezi haline getirdi. 2019’u rekorla kapatan sektörün 2020 hedefi 58 milyon turist, 40 milyar doların üstünde gelir.

Türkiye geçen yıl 51.7 milyon ziyaretçi ve 34.5 milyon dolar gelirle çifte rekor kırdı. 51.7 milyon ziyaretçinin 45 milyonu yabancı. Kişi başı ortalama harcama 666 dolar, gecelik kişibaşı harcama da 68 dolar. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre; Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya, yüzde 17.65 artış ve 7 milyon 17 bin 657 ziyaretçi sayısı ile birinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Bunu Almanya yüzde 11.42 artış ve 5 milyon 27 bin 472 ziyaretçi ile takip etti. Türkiye’ye 2018’de 46 milyon turist gelmişti. RAKİBİMİZ YOK Hedeflerin her geçen gün yükseldiği turizmde hiç şüphesiz hizmet kalitesinin etkisi büyük. Sektörün önemli oyuncularından Concorde otelleriyle ünlü Zafer İnşaat Yatırım Holding Başkanı Necati Yağcı yeni yatırımlarını anlatırken Türkiye’de verilen hizmet ile dünyada rekabet edebilecek kimsenin olmadığına dikkat çekti.

Turizmde rekor yılı

Antalya’daki otel sonrası rotayı KKTC’ye çeviren grup, ilk yatırımını 2018’de Bafra Bölgesi’nde yapmıştı. Şimdi ise Lefkoşe’deki Concorde Tower Lefkoşa’yı 80 milyon dolarlık yatırımla açmaya hazırlanıyor.

ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Türkiye ve Kıbrıs’ın turizm potansiyellerini değerlendiren Necati Yağcı, “İki ülkede de turizm, büyümeye çok açık bir alan. Kıbrıs denildiğinde eskiden akla sadece casino gelirdi. Burada biz bu işi, gerçek manada otelcilik ve resort anlayışına çevirdik” dedi.

Kıbrıs’taki enerji maliyetlerine de dikkat çeken Yağcı, “Enerji maliyetleri Kıbrıs’ta Türkiye’ye göre çok yüksek. Bu nedenle ihtiyacımızı karşılamak için buraya yenilenebilir enerji yatırımı yapacağız” diye konuştu. Yağcı ayrıca Kıbrıs bilet fiyatlarının zaman zaman çok yükseldiğine de vurgu yaparak, böyle olunca vatandaş rotayı başka yere çeviriyor. Buraya da tavan fiyat uygulanabilir” dedi.

Turizmde rekor yılı

DEV YATIRIMLAR YOLDA

Kıbrıs’ta ekonomi basınını ağırlayan Necati Yağcı, inşaat, enerji ve turizm alanlarında faliyet gösterdiklerini anlatarak şu bilgileri verdi: “Türkiye’deki yatırımların yanı sıra uluslararası projelere devam ediyoruz. Concorde Tower Lefkoşa ile birlikte Kıbrıs’taki toplam yatırımımız 250 milyon dolara ulaşacak. Lefkoşe’de şehir otelciliği henüz istenen seviyede değil.

Haberin Devamı

Etkinlik yapılacak, konferans düzenlenecek, basın toplantısı yapılacak otel yok. Bu nedenle böyle bir yatırım yaptık. Ayrıca Bodrum’da kısmi olarak tamamlanmış bir yatırımımız var, buradaki otelimizi de 2021 ya da 2022 yılında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder