Murat Gülderen Ünlülerin 'Cep'le imtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Ünlülerin 'Cep'le imtihanı

İş ve gündelik hayatın tartışmasız en iyi oyuncusu olan akıllı telefonlar, hâlâ milyonlarca kişi tarafından karmaşık bulunuyor. Yüz tanıma, yedekleme, kayıp bulma, dosya indirme, fotoğraf düzenleme, çizim yapma, grafik tasarlama, resim küçültme ve diğer cihazlara bağlanma gibi pek çok özelliği barındıran bu cihazlardan, pratik yaşamda istenilen kolaylık bir türlü sağlanamıyor. Özellikle biraz uğraş gerektiren işlemleri yapmak için birinden yardım almayan neredeyse kimse yok. Bu hafta özellikle sosyal medya platformlarını çok iyi yönetmeye çalışan bazı ünlülere, telefonla yapmakta zorlandıkları işlemleri sorduk. Bir dokunduk bin ah işittik.

Haberin Devamı

YEŞİM SALKIM

Yedekleme yapmayı zaten bilmiyorum. Dosya indirmekte zorluk çekiyoruz. Genelde fatura ödemelerimi yapıyorum. Bana göre de zaten bu alet, bir tek fatura ödemeye ve sosyal medyanızı yönetmeye yarıyor. Cihazı sürekli güncellemek gerekiyor. Çoğu uygulamada istediğiniz verimi de alamıyorsunuz, sürekli aralara reklamlar giriyor. Dijital para tuzakları çok var.

Ünlülerin Ceple imtihanı

ELİF MELDA YILMAZ

Uygulamalar ekranda kendi kendine yer değiştiriyor ve gizli klasörün içine saklanıyor. Ayrıca telefon zaman zaman rehberden birini seçip kendi kendine arama yapabiliyor. Otomatik klavyenin yaptığı muziplikler de ciddi sorun. Ayrıca EFT yapmaya son iki dakikam kalmışken ya da zor bulunan son bir tren biletini almak üzereyken telefonun çalması, her şeyi yeniden yapmama sebep olabiliyor.

Ünlülerin Ceple imtihanı

YUDUM

5 yaşından beri günde en az 3 saat bağlama çalışırım. İcra ettiğim eserleri daha sonra dinlemek için telefona kayıt etmiştim. Telefonun hazıfası dolunca eserleri YouTube’a yükledim. Ancak bu videoların bir gün yüzbinlerce kişi tarafından izleneceğini hiç düşünmemiştim. Teknolojiyi sadece işine yarayacak kadar kullanabilen ben, teknoloji yoksunluğum sayesinde şu an çok popüler bir kanala sahip oldum.

RÜYA ERSAVCI

Ekran görüntüsünün çok hızlı gitmesi, mesaj yazarken yazıların otomatik olarak değişmesi ve aniden bir dosyanın ya da videonun ortadan kaybolması çok sık yaşadığım sorunlar. Özellikle yanlış yazı gittiğinde ya da bir dosya kaybolduğunda telefonla boğuşmamı görmek istemezsiniz. Kızımın teknolojideki hızına yetişmem zor ama yine de dijital dünyaya iyi uyum sağlıyorum.

Haberin Devamı

Ünlülerin Ceple imtihanı

DEMET ŞENER

Teknolojide iyi olduğumu düşünüyorum ancak telefondan Excel gibi Office programlarını pek verimli kullanamıyorum. Yani bu tür çalışmaları bilgisayardan daha hızlı yapabiliyorum. Öte yandan kendi telefonumdan çektiğim yüksek kaliteli resimleri başkasına attığımda görüntü kalitesi çok düşüyor. Bu soruna da her model cihaz için bir çözüm bulunması gerekiyor.

Ünlülerin Ceple imtihanı

NİHAT DOĞAN

Cep telefonumda zorlandığım ve beceremediğim en büyük işlem, yedekleme konusu. Çünkü telefonumu iki kez kaybettim. Bütün fotoğraflarım ve videolarım kaybolup gitti. Ayrıca telefonuma fotoğraf, video ve müzik indirdiğimde farklı yerlere kaydediliyor, sonrasında ise bulmakta ciddi zorluk çekiyorum.

Ünlülerin Ceple imtihanı

AYÇA ERTURAN

Yüz tanıma sistemi ile telefonumun açılmasını çok seviyorum. Fakat pandemi süreciyle birlikte maskeler hayatımıza girdiği için tam da dışarıda ihtiyaç duyduğumuz bu özelliği maalesef kullanamıyoruz. Çünkü her defasında maskeyi indir, yüzünü tanıt hem çok zor hem de sağlıksız oluyor. Artık retina tarama sisteminin hayatımıza girme vakti geldi.

Haberin Devamı

Ünlülerin Ceple imtihanı

AKASYA ASILTÜRKMEN

Özellikle bluetooth kulaklıklara adapte olamadım. Sürekli kayboluyorlar, kaybolmadıysa da şarjı kesin bitik oluyor. Sadece uçağa bindiğimde yanımda olmasına özen gösteriyorum. Diğer zamanlarda konuşmak için hep telefonun kendisini kullanıyorum. İki insan tipine özeniyorum; kulaklık kullanabilenler ve şarjı hep dolu tutmayı becerebilenler.

Ünlülerin Ceple imtihanı

HAFTANIN OLAYI

TEK ŞARJDA 120 KM GIDEN AKILLI BİSİKLET

Hollanda merkezli bisiklet üreticisi Veloretti, tam dolu pille 120 kilometre (km) uzaklığa gidebilen ‘Ace’ adlı elektrikli bisikletini tanıttı. Herhangi bir hırsızlık olayına karşı GPS, Bluetooth ve 4G gibi bağlantılara da destek veren bisiklet, hem Android hem de iOS telefonlarla eşleştirilebiliyor. 250 watt motordan güç alan bisiklet 21 kilogram ağırlığında. Bisiklette ayrıca LED aydınlatma sistemleri de kullanılıyor.

Ünlülerin Ceple imtihanı

TEKNO TURU

  • Monster Notebook, bu yıl İstanbul Kartal’da 6 bin metrekarelik bir showroom ve operasyon merkezi açacağını duyurdu. Günde 1000 adet notebook üretebilecek kapasiteye sahip olacak bu merkez, aynı zamanda e-spor dünyası için bir buluşma noktası olacak.
  • Türkiye’de de üretim yapan Xiaomi’nin Redmi Note 10 5G telefonu 3.649 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 48MP ana, 2MP makro kameranın ve 2M derinlik sensörünün yer aldığı telefon, çift SIM kart desteğine sahip.
  • Casper, ihtiyaç duyduğunuz bilgisayarı bütçenize göre önünüze getiren ‘Kur-Al’ adlı bir uygulama başlattı. İnternet sitesi üzerinden verilen hizmet sayesinde, birkaç saniyede istediğiniz cihazı sipariş edebiliyorsunuz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder