Murat Gülderen Yaşlılara tekno fırsatlar
HABERİ PAYLAŞ

Yaşlılara tekno fırsatlar

Teknoloji şirketlerinden üniversitelere, belediyelerden gönüllü eğitmenlere kadar pek çok kişi, kurum ve kuruluş, emeklilerin dijital dönüşümden A’dan Z’ye faydalanabilmeleri için kapsamlı çalışmalar yapıyor. Fırsatlar arasında avantajlı iletişim tarifeleri, ücretsiz dijital okuryazarlık, e-Devlet kullanımı, sağlıklı bir sanal alışveriş yapmanın incelikleri gibi pek çok program yer alıyor. Teknolojiden kopmak istemiyorsanız bunları incelemenizde fayda var.

PAKET AŞIMI YOK

Türk Telekom, faturalı hat sahibi emekli müşterilerine, ayda 37 TL’ye 1 GB internet ve 500 dakika konuşma fırsatı sunuyor. Ayrıca emekli maaşını Ziraat Bankası’ndan alan Türk Telekom aboneleri, ayda 45 TL’ye 5 GB internet, 750 SMS ve 750 dakika konuşma tarifesinden de yararlanabiliyor. 50 yaş ve üzerine uygulanan sistem paket aşımına da otomatik engel oluyor.

Haberin Devamı

ZİHİN AÇICI OYUNLAR

60 yaş ve üzeri kişiler için beyin egzersizleri yaptırarak hafıza ve konsantrasyon becerilerini geliştiren ücretsiz mobil mantık oyunları da hızla geliştirilmeye devam ediyor. Bunlar arasında ‘Hafıza Oyunu-Yetişkinler İçin’, ‘TRT Bil Bakalım’, ‘Differences’, ‘Yetişkinler İçin Yapboz’, ‘Zeka Oyunları- Büyükler İçin’, ‘Eşleşme Oyunu’, ‘Yetişkinler İçin Mantık’ tercih edilebilir.

ALTIN YAŞLAR STAR

Turkcell’in geliştirdiği ‘Altın Yaşlar Star Paketi’, 65 yaş üstü müşterilere özel sunuluyor. Paket içeriğinde 1.5 GB internet, 1100 dakika konuşma ve her yöne 1.100 SMS bulunuyor. Paket dahilinde yer alan faydalar yurtiçi kullanım için geçerli olurken, yıllık abonelik ayda 65 liradan sunuluyor. Tarifeden bireysel faturalı hat sahipleri faydalanabiliyor.

İBB'DEN 6 EĞİTİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 65 yaş ve üstü kişilerin kimseden yardım almadan teknolojiyi kullanabilmeleri için ‘heryastadijital.ibb.istanbul’ adlı bir platform kurdu. WhatsApp, MHRS, (Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi), Gmail, Facebook, e-Devlet ve sanal alışveriş sitelerinin kullanımına yönelik eğitimlerin yer aldığı platformda ayrıca kültür, sanat, sağlıklı yaşam, eğlence ve oyun gibi alanlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL ADAPTASYON

Yeditepe Üniversitesi, 65 yaş üstü vatandaşlara, görüntülü konuşma, konum gönderme, fotoğraf çekme, online bankacılık işlemleri yapmanın dışında, e-Devlet ve e-Nabız gibi uygulamaları kullanmayı öğretiyor. Her cumartesi evlerinden servisle alınarak üniversiteye getirilen emekliler, burada hocalardan 30 saat eğitim, öğrencilerden de mentorluk hizmeti alıyorlar. Başvurular ‘e-adaptasyon.com’ sitesinden yapılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder