Murat Gülderen Yavruları da çok akıllı
HABERİ PAYLAŞ

Yavruları da çok akıllı

Çocukların hayallerini süsleyen akülü arabalar öyle bir dönüşümden geçti ki tasarımları mini olmasa gerçeğinden ayırt etmek mümkün değil. Temel sürüş kavramlarını daha 5 yaşlarında aşılayan bu yeni nesil araçların bazılarında tablet bile var. Bluetooth’u, USB ve SD kart girişleri de olan arabaların tekerlekleri ise plastiğin aksine yumuşak malzemelerden tasarlandı. Normal arabalar gibi bunlar da anahtarla çalışıyor, etrafı led farlarla aydınlatıyor. Kanserojen maddelere karşı tüm kimyasal testlerinden geçen orijinal lisanslı bu araçları masaya yatırdık.

Haberin Devamı

FORD RANGER RAPTOR PİKAP

24 voltluk çift aküye sahip bu araç saatte 9 km hız yapıyor. Her tekerlek için bir adet olmak üzere 4 adet motor olan araçta multimedya tablet de yer alıyor. Kapıları ve bagajı açılabilen aracın lastikleri de yumuşak alaşımlı maddelerden yapıldı. Gerçek araç boyasının kullanıldığı 2 kişilik araçta ayrıca emniyet kemeri, deri koltuklar, bluetooth’lu uzaktan kumanda, ileri ve geri vites, süspansiyon bulunuyor. Fiyatı 8.990 TL.

Yavruları da çok akıllı

BMW i8

BMW’nin tüm orijinal tasarımıyla üretilen bu araç gücünü 12v4.5AH aküden alıyor. Arka iki tekerlekte bulunan 25 wattlık çift motoruyla kayma ve savrulma yapmayan aracın konsolunda USB bağlantı noktası, TFT kart okuyucu, Aux bağlantı girişi ve ekstra ebeveyn kumandası bulunuyor. Kapıları açılan ve deri koltukları olan bu araçta da yavaş kalkış sistemi, süspansiyon, LED farlar ve işleyen korna var. Kaymayan özel lasitkleri olan bu tek kişilik aracı fiyatı ise 6.300 TL.

Yavruları da çok akıllı

RANGE ROVER

Multimedya sistemli tableti olan ve 24 volt çift aküyle gelen bu araçta her biri 35 watt güce sahip 4 adet motor yer alıyor. 4x4 çekiş gücü sayesinde patinaja takılmadan rahat bir sürüş sağlayan araç 2 kişilik tasarlandı. İleri, geri vitesi ve süspansiyonları olan araçta emniyet kemeri ve deri koltukların yanı sıra müzik dinlemek için USB ve SD kart girişleri de yer alıyor. Çocukları sarsmamak için yavaş kalkış yapan ‘slow start’ adlı teknolojinin kullanıldığı aracın kapıları da açılabiliyor. Fiyatı 16.253 TL.

Haberin Devamı

Yavruları da çok akıllı

MİNİ COOPER

12 volt çift motor destekli bu araç, hem manuel hem de uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor. Aynı anda birden fazla akülü arabanın kullanıldığı yerde frekansların karışmaması için özel eşleştirme modu da olan aracın ileri ve geri sürüş özelliği, LED farları, deri koltukları, emniyet kemeri ve şeffaf rüzgarlığı da var. 4 farklı hız ayarı olan ve yumuşak kalkış sistemi olan araç, acil durumlarda stop düğmesine basarak da durdurulabiliyor. Fiyatı 3.500 TL.

Yavruları da çok akıllı

MERCEDES S63 AMG

12 volt aküyle gelen araç, iki hız seçeneğine sahip. Özel kauçuk lastikleri sayesinde taş zeminlerde bile daha sessiz ve daha yumuşak bir sürüş sunan araç, anahtarla ve gerçek motor sesi ile çalışıyor. Ön konsoldan ayarlanan sinyalleri, sesi, kornası ve istenince açılabilen ön farları ile dikkat çeken aracın MP3 çaları da var. Tek şarjda kesintisiz en az 1 saat sürüş keyfi sunan bu aracın fiyatı ise 3.250 TL.

Yavruları da çok akıllı

HAFTANIN OLAYI

Huawei, yeni işletim sistemi HarmonyOS’in yanı sıra MatePad 11, Watch 3 serisi saatler ve FreeBuds 4 kulaklığı tanıttı. Qualcomm SM8250 Snapdragon 865’ten güç alan MadePad, 10.9 inç 120 Hz FullView ekran ile donatıldı. Çoklu Pencere özelliğine sahip cihazın fiyatı 4.299 TL. FreeBuds 4 ise Uyarlanabilir Kulak Eşleştirme teknolojisiyle geldi. Kullanıcıların kulak şeklini ve kullanım durumunu otomatik olarak algılayan cihaz, her kullanıcı için optimum gürültü engelleme seviyesini belirliyor. Fiyatı ise 1.399 TL.

Haberin Devamı

Watch 3 Serisi saatler vücut ısısı takip desteği, el yıkama kontrolü ve düşme sensörüyle öne çıkıyor. Cihazın fiyatı henüz belli olmadı.

TEKNO TURU

  • Teknoloji şirketi Zen, aynı anda iki farklı cihazı kablosuz olarak şarj edebilen yeni ürünü DUAL POWERBANK’ı tanıttı. USB-C üzerinden şarj edilebilen cihazın pil kapasitesi ise 4.000 mAh.
  • Oppo, Türkiye'de ürettiği yeni telefonu A74’ü 3.500 TL’den satışa çıkardı. 128 GB hafıza ve 48 MP kameraya sahip telefon, 5 dakikalık şarj ile 5 saat konuşma süresi sunuyor.
  • Telefon, tablet, hoparlör, aksiyon kamerası, şarj aleti, oyun konsolu gibi cihazların kiralanabildiği kiralabunu.com adlı site hizmete girdi. Cihazlar satın da alınabiliyor.
  • Microsoft yeni işletim sistemi WINDOWS 11’i duyurdu. ‘Başlat’ menüsünü ortaya yerleştiren Microsoft, uygulamalar ve belgeler için ayrı bir arama kısmı getirdi. Windows 11 ile widget’lar da yapay zeka desteği kazandı.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder