Murat Gülderen Yedekle kurtul
HABERİ PAYLAŞ

Yedekle kurtul

Sürekli uyarılmasına rağmen hala dört telefon kullanıcısından üçünün yedekleme yapmadığı ortaya çıktı.

Sadece cepteki veri kayıpları nedeniyle dünyada uğranan zararın yılda 50 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Yine araştırmalara göre telefon kullanıcılarının çok büyük kısmı verilerini kaybetmeden yedekleme yapmıyor.

Yani ne kadar anlatılsa da vatandaş hâlâ yedeklemenin ne olduğunu başına bir şey gelmeden ya anlamıyor ya da ‘nasılsa bana bir şey olmaz’ diyor.

Fakat sonuçlar öyle değil. 2 telefon kullanıcısından biri öyle ya da böyle bu veri kaybını en az bir kez yaşıyor.

Haberin Devamı

KAYBOLSA DA...

Bu haftaki köşemizde ücretsiz yollardan bu işlemin nasıl yapıldığını ve aslında ‘ne kadar basit’ olduğunu anlatacağız. Telefonunuz kırılsa ya da kaybolsa dahi bu uygulamalar sayesinde istediğiniz dosyalarınızı başka bir cihazdan temin edebiliyorsunuz.

İşin en güzel tarafı ise bu uygulamaların çoğunun telefona yüklü olarak gelmesi. Veri kabusu yaşamak istemiyorsanız bu depolama alanlarından birini indirebilirsiniz.

GOOGLE DRIVE

İster iOS ister Android olsun bu depolama uygulaması en popüler olanların başında geliyor. 15 GB’a kadar ücretsiz sunulan uygulama içerisine rahatlıkla ofis çalışmalarınızı, tuttuğunuz raporları, telefon rehberinizi, resimleri ve videoları yükleyebilirsiniz. Yapmanız gereken istediğiniz dosyayı seçmek ve yüklemek... Ancak daha fazla depolama alanı için ücretli seçenekler sunuyor.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR

Otomatik yedekleme özelliği, çektiğiniz her fotoğrafın ve kaydettiğiniz her videonun otomatik olarak hesabınıza yüklenmesini sağlıyor. Fotoğrafları PC’nize de yedeklemesi için uygulamayı bilgisayarınıza da yüklemeniz ve Google hesabınızda oturum açmanız yeterli.

MCBACKUP

Bu uygulama sayesinde tek bir dokunuşla rehberinizdeki tüm kişi ve adres bilgilerini yedekleyip isterseniz kendinize mail de atabilirsiniz. Uygulamanın en büyük özelliklerinden biri yedeklemeyi yaparken herhangi bir sunucuya ihtiyaç duymaması. Bu da verilerin her ihtimale karşı sürekli gizli tutulduğu anlamına geliyor.

Haberin Devamı

iCLOUD

iCloud, Apple kimliğinizi kullanarak internet üzerinden verilerinizi yedeklemeyi ve bunları diğer iOS cihazlarınıza yani iPhone ve iPad’e senkronize etmeyi sağlar. Ayrıca bu servis, çektiğiniz fotoğrafları istediğiniz zaman Mac veya PC dahil bir çok cihaza anında yollayabilir. Cihazınızı kaybederseniz iCloud’u bu aygıtı bulmak için de kullanabilirsiniz. iCloud, 5 GB’lık ücretsiz saklama alanıyla geliyor.

SAMSUNG CLOUD

Bu uygulama Samsung’un yeni cihazlarına yüklü olarak geliyor ve 15 GB ücretsiz yedekleme alanı sunuyor. Otomatik veri kaydı için uygulamayı tek bir dokunuşla aktifleştirmeniz gerekiyor. Cihazınız bozulsa ya da kaybolsa dahi fotoğraf, dosya, telefon numaraları gibi tüm verilerinizi başka bir cihazdan kolaylıkla alabiliyorsunuz.

LIFEBOX

Bu depolama da fotoğraf, video, müzik, belge ve rehberin güvenle saklanmasını sağlamanın dışında yüz ve objeleri de tanıyabiliyor. Böylece kullanıcılar bir nesne ile eşleşen tüm fotoğrafları yedeklerin arasından kolaylıkla bulabiliyor. Ios ve Andorid’i destekleyen bu uygulama ayrıca tüm bu verilere istediğiniz zaman tablet, bilgisayar, TV+ ve Apple TV uygulamaları üzerinden erişebilmeyi sağlıyor. Uygulamanın 5 GB’ı hediye.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI:ARANAN KAN CEP’TE

Kaza ya da hastalık durumlarında acilen kan bulmayı sağlamak için ‘kantalebi’ uygulaması geliştirildi. Ücretsiz kullanılan bu uygulama tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.

Kan aramakta olan kişi ile gönüllü bireyler arasında köprü görevi gören uygulamayla binlerce insana dakikalar içinde ulaşmak mümkün. Uygulamayı indirdikten sonra ‘kan vermek istiyorum’ butonuna tıklamak ve oradaki formu doldurmak gerekiyor. Talebin olduğu şehirdeki aynı kan grubundan insanlar uygulama üzerinden bilgilendiriliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder