Murat Gülderen Yerli ve milli sanal fenomenler
HABERİ PAYLAŞ

Yerli ve milli sanal fenomenler

Milyonlarca genci peşinden sürükleyen 3 boyutlu yapay zekalı sanal fenomenler arasına yüzde 100 Türk yapımı modeller de dahil oldu. Dijital pazarlamaya akılalmaz bir boyut katan bu karakterler, dünyanın en büyük markalarıyla işbirliği yapıyor, defilelere katılıyor, şarkı söylüyor hatta filmlerde bile oynuyorlar. Bunların büyük ilgi görmelerinin en büyük sebebi ise Z kuşağının ne istediğini çok iyi bilmeleri...

SÜREKLİ ARTIYOR

Tanıttıkları ürünlerde ve boy gösterdikleri her yerde yaşadıkları tüm deneyimleri olduğu gibi aktardıkları için takipçileri tarafından ciddi bir güven kazanan bu sanal insanlar, kitlelerin hayat tarzına da yön veriyor. Daha çok Instagram ve Tiktok’ta düzenli içerikler paylaşan bu fenomenlere yapılan pazarlama yatırımlarının global çapta 1 milyar doları geçtiği öngörülüyor. Küresel yıldız haline gelen Lil Miquela, Magazineluzia, Knox Frost, Shudu Gram, Imma Gram, Bermuda ve Soymar.ia gibi isimlerden sonra bu akıma yön verecek yerli sanal fenomenler ise şu isimlerden oluşuyor:

Haberin Devamı

LİLA ZİYAGİL

Lila gerçek insan gibi görünse de o da tamamen bilgisayar yapımı. Herkesle takılmayı seviyor, kahveye bayılıyor... Mercedes Benz Fashion Week Russia moda haftasına; ‘Neon Waste’ adlı kendi tasarımı olan ileri dönüşümlü dijital koleksiyonuyla katılan Ziyagil’in defilesi Vogue Russia, Vogue İtalia, L’officiel gibi birçok mecrada canlı olarak yayınlandı.

Yerli ve milli sanal fenomenler

OWEN CONNEL

Türk girişimci Çağlar Kaan Ketenci tarafından hayata geçirilen sanal karakter Owen Connel’a da Instagram, Youtube ve Tiktok’ta büyük bir ilgi var. Pek çok sponsorluk anlaşmasına imza atan Connel, daha çok eğlence videoları çekse de yakın zamanda eğitim dolu içeriklere de başlayacağını açıkladı. Connel, bu tür çalışmalarla özellikle çocukların dikkat sürelerini artırmayı hedefliyor.

Yerli ve milli sanal fenomenler

ALARA X

Model ve tasarım danışmanı tarzında içerikler paylaşan Alara, aynı zamanda çok şakacı. Güne her zaman dinç kalkan ve takipçilerine pozitif enerji yükleyen Alara, bazen de İngilizce mesajlar veriyor. Alara’nın en büyük hobilerinden biri ise gezmek. Gördüğü yerleri anlatmayı çok seviyor. Alara ‘ben robot değil, insanım’ diyor.

Haberin Devamı

Yerli ve milli sanal fenomenler

AYPERA

‘Işıl ışıl’ adlı bir single albüm ile sosyal medyaya adım atan Aypera, Senarist ve Yapımcı Birol Güven’in üstlendiği ‘Dijital Human’ adlı bir filmde de oynamaya hazırlanıyor. 2022’de gösterime girecek film, robotları ve insanları biraraya getirecek. Aynı zamanda fotomodel olan Aypera’nın dünyaca ünlü markalarla anlaşma görüşmeleri de devam ediyor.

Yerli ve milli sanal fenomenler

HAFTANIN OLAYI

EL TİTREMESİNİ ÖNLEYEN BİLEKLİK

Üsküdar Üniversitesi BrainPark Kuluçka Merkezi şirketlerinden Alea, yaşlanma, stres, hipertiroid, inme, travma ve parkinson gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanan titreme hastalığını önleyici bileklik geliştirdi. Şirketin kurucu ortağı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Bu bileklik ile titremeleri azaltarak hayat kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Epilepsi, migren, depresyon, ülseratif kolit, hipertansiyon, diyabet ve tinnitus (kulak çınlaması) gibi nörolojik hastalıklar için de ürünler geliştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Yerli ve milli sanal fenomenler

TEKNO TURU

  • Huawei, kablosuz şarj desteğine sahip e-SIM kart özellikli saati Watch3’ü satışa sundu. Vücut ısısını anlık kontrol eden saat, düşme algılama ve yardım çağrısı sunma özelliğine de sahip.
  • Jabra, düşük-orta seviyede işitme sorunu yaşayan kullanıcılar için özel olarak geliştirilmiş olan Enhance Plus modelini tanıttı. Cihaz, sesleri izole etmek için hüzmeleme teknolojisi kullanıyor.
  • Vivo, yeni telefonları V21 ve V21e’yi pazara sundu. Cihazlar, AI gece portresi, süper gece modu, gelişmiş otomatik odaklama ve stabil 4K video gibi özellikleri bir araya getiriyor.
  • Honor, antirüzgar teknolojisiyle donatılan ve gürültü engelleme özelliğine sahip yeni kablosuz kulaklığı Earbuds 2 Lite True’yu 499 TL’den satışa sundu. Kulaklığın 32 saatlik pil ömrü var.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder