Murat Gülderen Yok böyle hız
HABERİ PAYLAŞ

Yok böyle hız

Mobil internette 4.5G'ye göre en az 10 kat hız sunan 5G'li telefon üretimi artık başladı. Gelecek yıldan itibaren hizmete girmesi beklenen 5G sayesinde artık evden fabrikaya, tarladan inşaata, hastaneden otomobillere kadar hemen her yerde kullanılan makineler birbirleriyle kesintisiz iletişim kurabilecek.

Evde otururken inşaatınızdaki dozeri, tarlanızdaki traktörü, fabrikanızdaki makineleri çalıştırabileceğiniz hatta uzaktan ameliyat bile yapabileceğiniz 5G teknolojisine uyumlu telefon üretimleri hızlandı. 2020-2021 yılları arasında Türkiye’de de hizmete girmesi beklenen bu ultra yüksek hızlı kesintisiz mobil internet sayesinde evlerde ve fabrikalarda akıllı olmayan hiçbir cihaz kalmayacak. Sürücüsüz araç üretimi de hızlanacak.

Haberin Devamı

4.5G YETMİYOR MUYDU?

Peki “Bu kadar hız gerekli miydi? Bize zaten 4.5G yetiyordu” diyenler olabilir. Evet halihazırda 4.5G ile kısa sürede film indiriliyor, oyunlar donmadan oynanıyor, sosyal medya için gerekli yüklemeler de birkaç saniyede yapılıyor. Ancak nesnelerin interneti yani makinelerin birbiriyle kesintisiz iletişimi için bu teknoloji şarttı. Ameliyatta 2 saniye gecikme bile kritik önem taşıyabilir. 5G uzaktan ameliyatı mümkün kılıyor çünkü gecikmeyi ortadan kaldırıyor. Aynı şey fabrikadaki makineler için de geçerli. İşte 5G teknolojisini destekleyen özel telefonlar…

HUAWEI MATE X

Katlanabilir ekranla gelen bu cihazın haziran ayında 10 bin lira civarında bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor. 5G desteğine sahip işlemci olan Snapdragon 855’ten güç alan telefonun ön yüzünde özel olarak geliştirilen üçlü kamera kurulumu yer alıyor. 40 MP çözünürlüğünde geniş açılı ana kameranın yer aldığı akıllı telefonda 16 mp’lik ultra geniş açılı ve 8 MP’lik telefoto lens yer alıyor.yarım saatte yüzde 85 şarj olabilen cihaz, 8GB RAM’e sahip.

XIAOMI MI MIX 3

Tam 10 GB RAM ile gelen telefonun hem arkasında hem de önünde ikişer adet kamera yer alıyor. Siyah, yeşil ve mavi renk seçenekleriyle gelecek olan ve gücünü Snapdragon 855 işlemcisinden alan cihazın dahili pepolama alanı ise 256 GB.Ancak tercihe göre 128 GB’lık seçenek de tasarlanmış. Kısa süre içerisinde satışa çıkması beklenen bu cihazın fiyatının ise 6-7 bin tl arasında olması bekleniyor.

Haberin Devamı

LG V50 THINQ

Birisi çıkarılabilir çift ekranla gelen bu cihaz, 6GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip.telefonun en büyük özelliği bir ekranda video izlerken diğer ekranda internete girilebiliyor olması. Snapdragon 855 işlemcisiden güç alan telefonun hafızasını microSd kart ile 512 GB’a kadar artırmak mümkün. Ön tarafta 8 mp ana kameraya, 5 MP çözünürlüğünde geniş açılı kamera eşlik ediyor. Cihazın arka tarafında ise üç kamera bulunuyor. 12 MP çözünürlüğündeki ana kameraya, yine 12 mp telefoto ve 16 mp çözünürlüğünde f/1.9 ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor.

ZTE AXON 10 PRO

Diğerleri gibi aynı işlemciden güç alan cihazın da 2019’un ilk yarısında 6-7 bin lira bandında piyasaya çıkması planlanıyor. 6.47 inç oled ekran barındıran cihazda 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 4000 MAH kapasiteli güçlü bir pil bulunuyor. Cihazın arkasında yer alan 48 megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyaframa sahip ana kameraya, 20 megapiksel çözünürlüğünde 125 derece görüş açısına sahip geniş açılı ve 8 megapiksel çözünürlüğünde telefoto kamera eşlik ediyor. telefonun ön tarafında ise 20 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.

Haberin Devamı

GALAXY S10

Suya ve toza dayanıklı üretilen Samsung Galaxy S10, 6.1 inçlik ekrana sahip. Gücünü Snapdragon 855 işlemciden alan cihazda 8 GB rAm, 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Bu alan microSd kart ile 512 GB’a kadar artırılabiliyor. 3400 MAH’lık bataryadan beslenen akıllı telefon, hem kablolu hem kablosuz olarak hızlı şarj desteğine sahip. Üç arka kamera ile birden gelen cihazın ana kamerası 12 mp çözünürlüğünde. Bu geniş açılı kameranın diyaframı f/1.5 ile f/2.4 arasında değişebiliyor. Ana kameraya 12 mp çözünürlüğünde f/2.4 diyaframa sahip telefoto kamera ve 16 mp çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. telefoto kamera ekstra optik yakınlaştırma sağlıyor.

Çin 5G ile kontrol edilebilen sürücüsüz otobüsünü, Katar merkezli teknoloji üreticisi ooredoo da uçan taksisini test ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder