Murat Gülderen Zeka küpü yerliler
HABERİ PAYLAŞ

Zeka küpü yerliler

Apple’ın Türkiye’de iPhone fiyatlarını düşürme kararı yerli üreticilere olan güveni iyice sağlamlaştırdı. Yapay zeka ve donanım teknolojisinde devlere meydan okuyan yerli cep telefonları pazarda artık fiyat belirlemede etkin rol oynuyor.

Apple’ın iPhone Xs, iPhone 8 gibi yeni cihazlarında beklentileri karşılayamaması ve güvenlik açıkları vermesi yerli üreticilere olan güven iyice sağlamlaştı.yapay zeka, tasarım ve donanımda en büyük rakiplerinden bile artık geri kalmayan yerliler, fiyat belirlemede de ağırlığını koyar oldu. bunun en büyük ispatı önceki gün Apple CEO’sunun itirafıyla geldi.

Haberin Devamı

Tim Cook, Türkiye’deki iPhone fiyatlarını düşürme kararı aldıklarına dikkat çekerek bu pazarda 700 milyon dolarlık kayıp yaşadıklarına vurgu yaptı.

Öyle ki Türkiye’de hali hazırda orta segment telefonlar bile 1000 liraya kadar düştü. halihazırda Türkiye’de yılda 10 milyona yakın telefon üretiliyor, bunun büyük kısmı ise ihraç ediliyor. mevcut durumda dünyada Samsung yüzde 19 ile birinci, Huawei yüzde 14 ile ikinci Apple ise yüzde 12 ile üçüncü durumda.

Apple’ın gelirleri bu yılın ilk çeyreği olarak geçen 2018 yılının son üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.5 düşüşle 84.3 milyar dolara kadar geriledi.

GARANTİ VE SERVİSTE 1 NUMARA

Yerli üretimde başı Vestel, General Mobile ve Reeder çekiyor. Her birinin her segmente göre ürünü bulunuyor. Devlerin başta RAM, yapay zeka, parmak izi okuma ve kamera olmak üzere tüm ürünleriyle her alanda kapışan yerliler Pazar paylarını da hızla artırıyor. Bunda bir diğer önemli etki ise satış sonrası garanti ve servis hizmetleri. Bu alanda da rakiplerine taş çıkaran yerliler arızalı bir ürünü ağır hasarlı değilse bir günde bile yapıp aynı günde teslim ediyorlar. İşte devlere meydan okuyan yerliler…

GM 9PRO

6.1 inçlik Full HD amoled ekrana sahip telefonun parmak izi sensörü arka tarafa yerleştirilmiş. 12 + 8 megapiksel ana kamera f/1,8 diyafram açıklığına sahipken, ön kamera f/2,0 diyafram açıklığıyla gelen 8 megapiksellik sensör kullanıyor. cihazdaki 3800 mah’lik batarya, 20 saate kadar kesintisiz bir şekilde video izleyemeye olanak tanıyor. Fiyatı 2000 TL.

Haberin Devamı

Zeka küpü yerliler

CASPER VIA G3

Geliştirilmiş işlemcilerden güç alan yapay zekalı kameralara sahip telefon, ışık modları ve derinlikte sınırsız seçenek sağlıyor. 6.22 inçlik dev bir ekranla gelen cihaz, ekran kartının ve hızının gücüyle de en iyi oyun deneyimi sunma konusunda da iddialı. Aktif bir kullanımda bile yaklaşık 2 gün kullanım deneyimi sunan telefonun fiyatı 1599 TL.

Zeka küpü yerliler

VENUS Z20

Ultra HD’nin 4 katı yüksek çözünürlüğe (4k) sahip 5.65 inç genişliğindeki telefonda, düşük ışıkta daha iyi sonuçlar elde edilebilmek için flaş destekli 8 megapiksellik bir selfie, arkada ise 2 kamera bulunuyor. İşlemci gücü sayesinde saniyede 30 kare 4k video kaydı yapabilen telefon 4gb ram’e sahip . Parmak izi, ciroskop, pusula da olan cihazın fiyatı 2299 lira.

Zeka küpü yerliler

REEDER R12S

5.5 inç Amoled ekranla gelen cihaz, 6 GB RAM, gölgelendirme yapabilen 16 megapiksel çözünürlüklü dual ana kamera, parmak izi okuyucu ve metal kasa gibi özelliklere sahip. 64 GB dahili depolama kapasitesi bulunan telefonda 8 çekirdek işlemci bulunuyor. 3000 mAh’lik pil gücü ile de normal kullanımda 2 gün şarjı giden bu telefonun fiyatı ise 2000 TL.

Haberin Devamı

Zeka küpü yerliler

KAAN N2

5.5 inç ekrana sahip cihazın en önemli özelliklerinden biri, çok işlevli olan parmak izi okuyucusu. cihazın arkasında yer alan okuyucu ekran kilidini açtığı gibi çağrıları cevaplayabiliyor, kameraya erişebiliyor ve fotoğraf çekebiliyor. cihazın 13 megapiksellik ana kamerayı destekleyen 8MP’lik geniş açı kamerası 120 dereceye kadar görüntü alabiliyor. Fiyatı 1000 TL.

Zeka küpü yerliler

ÇİNLİ OPPO TÜRKİYE'DE

Dünyanın 5’inci büyük telefon üreticisi Çinli oppo,türkiye pazarına 3 telefonla birden giriş yaptı. üst segmentte rX17 Pro, orta segmentte rX17 neo, alt segmentte ise aX7 modellerini sunan şirketin en büyük kozu rakiplerine göre daha uygun fiyat ve 6 ay içerisinde kırılan ekranı kullanıcı hatası olsa dahi ücretsiz değiştirmek. 10 dakikada yüzde 40 şarj olabilen rX17 Pro, 1 metreden düşmelere karşı dayanıklı tasarlandı.yapay zekalı cihaz, özel kamera sistemi sayesinde gece geçimlerinde iddialı. bu cihaz 4999 TL’den rX17 neo 2999 TL’den, AX7 ise 2199 TL’den Teknosa, Mediamarkt, Vodafone ve Turkcell mağazalarında satışa sundu.

Zeka küpü yerliler

Sıradaki haber yükleniyor...
holder