Mustafa Bakacak Turizmin başkentinde gastronomi şöleni

HABERİ PAYLAŞ

Turizmin başkentinde gastronomi şöleni

Antalya denince akla turizm gelir. Tarih, deniz, kum, güneş… Ancak Antalya kendisine turizm başkenti olmanın dışında önemli bir hedef koydu. Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kenti gastronomi şehri yapmak için kollar sıvandı.

Turizmin başkentinde gastronomi şöleni

Sebze ve meyve üretiminde, özellikle seracılıkta Antalya Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri. Kent elbirliği yaptı, bu üretim gücüne yerel lezzetleri eklemek için uzun vadeli bir proje başlattı. Gastronomi festivali bu projenin ilk ayağı. Her yıl üstüne koyarak büyümesi hedefleniyor. Bu kapsamda Uluslararası Gastronomi Festivali’nin dördüncüsü geniş bir katılımla yapılıyor. Başkan Muhittin Böcek hiçbir ayrım yapmadan, herkesi kucaklayıp projeye dahil ettiklerini söylüyor. Festival alanında Antalya’ya özgü yiyecekler, içecekler sunuluyor. Antalya markası vurgulanıyor. Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Adana gibi gastronomide öne çıkan şehirlere Antalya yakın vadede eklenir mi bilinmez ama bu konuda çok ciddi projeler yürütülüyor.

Haberin Devamı

Turizmin başkentinde gastronomi şöleni

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER

Bölgenin; Alanya fıstıklı limonatası, Alanya muzu, Alanya keçiboynuzu, Antalya kabak tatlısı, tarator sosu ile hazırlanıp tahinli sosla zenginleştirilen Antalya piyazı, Tavşan yürekli zeytini, Topak kızartması, Kabak tatlısı, Turunç kabuğu reçeli, Finike portakalı, Manavgat altın susamının da aralarında bulunduğu 19 coğrafi işaretli ürünü var. Bu coğrafi işaretli ürünlere yenilerini eklemek için de yoğun çaba harcanıyor.

Turizmin başkentinde gastronomi şöleni

İYİ MALZEME ANTALYA’NIN KENDİSİ

Bu yıl ‘Akdeniz Mutfağı’ temasıyla düzenlenen festival, 9 Mayıs’ta Kumluca’daki serada domates hasadıyla başladı. Cam seralardan çıkmış biri olarak çiftçinin halini iyi bildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, serada domates topladı. Sloganı ‘Antalya’dan dünyaya’ olan festivalin açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın gastronomi dünyasının buluşma noktası haline geldiğini belirtti ve şöyle dedi: “İyi yemek iyi malzemeyle olur. İyi malzeme, güzel malzeme ise Antalya’nın bizzat kendisidir.”

Turizmin başkentinde gastronomi şöleni

TARLADAN GASTRONOMİ DÜNYASINA

Haberin Devamı

Üç gün süren festival, Michelin yıldızlı şefleri, gastronomi profesyonellerini, gurmelerle lezzet tutkunlarını da bir araya getirdi. Atölye çalışmaları, tadım etkinlikleri, yarışmalar, panel ve söyleşiler yapıldı. Geceleri konserlerin renk kattığı festivalde şefler, hünerlerini sergiledi. Festivali ziyaret edenler, Antalya’nın yerel mahsullerini tanıyıp eşsiz lezzetlerini tadarken, şeflerin deneyimlerini ve başarı hikayelerini dinleme fırsatı buldu. Festival sayesinde çiftçinin alın teriyle yetiştirdiği ürünler dünya mutfağında başarılarını kanıtlamış ödüllü şeflerle gastronomi dünyasına sunuldu. Bugün sona erecek festival, damaklarda unutulmaz tatlar, hafızalarda keyifli anlar bıraktı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder