Mustafa Kemal Topçu Derbiye hakem darbesi
HABERİ PAYLAŞ

Derbiye hakem darbesi

Süper Lig’in 20.haftasında Trabzonspor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, maç boyu üstün oyununu sürdürmesine rağmen Sörloth ve Novak’a dur diyemedi. Sahadan 2-1 mağlup ayrılan Sarı Kanarya şampiyonluk yolunda ağır bir yara almış oldu.

Lig’de dengeleri belirleyecek maça hızlı başlayan taraf Fenerbahçe’ydi. İlk pozisyonda topu önünde bulan Kruse, üç Trabzonsporlu’nun arasından gönderdiği şutla golü buldu. Oynadığı her maçta üstüne biraz daha koyan Kruse, art arda üçüncü maçında skora katkı vermeyi başardı. Maç boyunca da oynadığı futbolla tam puanı hak eden bir performans gösterdi. 0-1

Haberin Devamı

Derbiye hakem darbesi

Geriye düşen Anadolu Kaplanı ise hemen kendini toparlamayı bildi ve üçüncü bölgede daha fazla topla oynamaya başladı. Yedikleri golden tam 15 dakika sonra ceza sahasına sarkan ve Fenerbahçe defansını uyutmayı başaran Sörloth, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Altay’ı mağlup etti. Ligdeki on beşinci golünü kaydeden Norveçli futbolcu maç boyunca göz dolduran bir performans ortaya koydu. Serdar ve Jailson’la girdiği ikili mücadelelerin çoğundan başarılı çıkan Alexander Sörloth takımının itici gücü oldu ve galibiyete liderlik etti. 1-1

Bir pozisyonda hakem Ali Palabıyık, Sörloth’un dışarı gönderdiği topu köşe vuruşu olarak değerlendirdi. Kornerin ardından gelişen atakta içeride topla buluşan Novak dakika 32’de kafayla takımını öne geçiren golü attı. 2-1

Derbiye hakem darbesi

Hakemin ne yazık ki maç boyunca tek hatası bu değildi.

Gustavo’nun kale önünde kaptırdığı topu ağlarla buluşturan Ndiaye’nin golü, aslında faul olmamasına rağmen sayılmadı.

Fenerbahçe’nin akınları devam ederken ceza sahasına gönderilen bir hava topunda Kruse’nin kaleci Uğurcan’a faul yaptığına karar veren Palabıyık pozisyonun devamında bulunan golü saymadı. İşin garibi Kruse’nin kesinlikle Uğurcan’a müdahale etmemiş olmasıydı.

Ndaiye’nin sarı kart gördüğü pozisyonda sürekli devam eden itirazını hakem Palabıyık görmezden geldi. Sinirli ve sert mizacıyla bilinen Pereira’nın birden fazla sakatlamaya yönelik müdahaleleri yine gözden kaçtı.

Maçın son dakikalarında ikinci karttan Gustavo’ya kırmızı kart gösteren Palabıyık’ın kararları maç sonrası en çok tartışılan konular oldu.

Haberin Devamı

Derbiye hakem darbesi

Trabzonspor kalecisi Uğurcan maç boyunca önemli kurtarışlara imza attı. Son dakikada Kruse’nin bire bir pozisyonda gönderdiği şutu çıkartan genç kaleci, kazanılan üç puanda önemli bir rol üstlendi. Fenerbahçe’de Muriqi yokları oynadı. İlk yarıda içerisinde bulunduğu birkaç pozisyon dışında sahada hayalet gibiydi.

Ersun Yanal’ın Kayseri maçında sol bekte denediği Deniz Türüç, Dirar yerine sonradan girmesine rağmen kanadı az da olsa rahatlattı. Ozan ise maçın çoğunluğunda iyi performans göstererek takımının ileride çoğalmasına bolca katkı sağladı.

Derbiye hakem darbesi

Son dakikalarda hücum yollarında tıkanan ve Trabzonspor defansını aşamayan Sarı Lacivertliler şampiyonluk yarışında önemli bir kilometre taşı olan bu maçta üç puanı Trabzon’da bırakarak İstanbul’a döndü. Trabzonspor ise maç eksiği olmasına rağmen haftayı Fenerbahçe’nin bir puan üzerinde tamamladı ve üçüncü sıraya yükseldi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder