Nazlı Erdol Neden hiç kimse 'bir Alex değil'?
HABERİ PAYLAŞ

Neden hiç kimse 'bir Alex değil'?

Haberin Devamı

Alex’in forması “bir şekilde” elime ulaşmıştı. 6 Kasım 2005 tarihinde Fenerbahçe’nin Sivasspor’la deplasmanda karşılaştığı, Alex’in boş geçmeyip bir golüyle süslediği ve 2-3 galip geldiğimiz maçta giydiği forma… Forma elime geçtiğinde ter içindeydi. O zamanlar sırt numarası 20 olan Alex de Souza’nın, Fenerbahçe’nin galibiyeti için akıttığı ter… Verdiği emeklere hiç de yakışmayan bir şekilde takımdan gönderildiğinde, “Bir oyuncu kaybetti ama bir taraftar kazandı” dediği Fenerbahçe için akıttığı “değerli” ter.

“ALEX Mİ HAGI Mİ?”


Alex’le ilgili hemen herkesin ortak görüşü, onun Hagi ile birlikte Türk futbolunun gördüğü en yararlı yabancı olduğu. Verimlilik, yararlılık bir yana, Alex’i Hagi ve diğer herkesten ayıran şey, onun güçlü olduğu kadar saygılı duruşu ve centilmenliğiydi. Zira Rumen futbolunun unutulmazlarından Gheorghe Hagi, Alex ile kıyaslanmasına sinirlenmiş ve “Alex de kim?” diyerek tepkisini ortaya koymuştu. Benim de arasında bulunduğum bir kısım insan için “Alex mi, Hagi mi” tartışması böylece sona erdi, çünkü cevabı Hagi’nin bu sorusunda gizliydi.

ONUNLA AĞLADIK

Alex de Souza, dün akşam son maçına çıktı ve 37 yaşında Coritiba forması altında futbol yaşantısını noktaladı. Yıldız futbolcu, Coritiba'nın Bahia'yı 3-2 yendiği maçın 87. dakikasında gözyaşları içinde oyundan çıktı. Aynı anda Brezilya’dan kilometrelerce uzaktaki Türkiye’de de gözyaşları süzülüyordu. Lig Tv2 ekranlarında maçı izleyenler kadar, maçtaki gelişmeleri haber siteleri ve Twitter’dan takip edenler de duygularına engel olamadı. Buna Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı da dahil. Alex’i ‘Kral’ yapan da zaten bu sevgiden başkası değil.

FENERBAHÇE’YE YAKIŞMADI

Alex’in beraber top koşturduğu pek çok futbolcu onu unutmadı; Twitter, Instagram gibi sosyal medya kanallarından Büyük Kaptan’a selam gönderdi. Bunların Arasında, Arda Turan, Tuncay Şanlı, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Miroslav Stoch, Bekir İrtegün ve Mert Günok gibi isimler yer aldı. Ancak yıllarca beraber aynı forma altında savaştığı Emre Belözoğlu, Volkan Demirel ve Selçuk Şahin Alex’e veda etmemeyi seçti. Fenerbahçe Kulübü ise bir teşekkürü çok görüp hiç de tatmin edici olmayan şu mesajı yayınladı: “Futbol takımımızın eski oyuncularından Alex De Souza, bu akşam oynanacak olan Coritiba - Bahia maçının ardından futbolculuk yaşamını noktalayacaktır. Alex De Souza ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.”

Yoğurtçu Parkı’ndaki heykeli takımı tarafından değil, taraftarlar tarafından dikilen Alex için söylenecek çok söz var. Ama biz kısaca şöyle diyelim: Biz seni unutmayacağız Büyük Kaptan, unutanlar utansın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder