Nazlı Erdol Şimdi mavi kuş gibi özgür…
HABERİ PAYLAŞ

Şimdi mavi kuş gibi özgür…

Bazı insanlar hiç ölmeyecek gibi gelir. Yanlış. Doğrusu; bazı insanlar hiç ölmez. David Bowie de bu insanlardan biri.

3 gün önce yani 8 Ocak’ta glam rock’ın yaratıcısı aynı zamanda da gelmiş geçmiş en büyük rock yıldızlarından biri olan David Bowie’nin doğum günüydü. 69 yaşına basan Bowie, bir süredir kaydetmekle meşgul olduğu yeni albümü Blakstar’ı o gün yayınlamayı uygun gördü.

Albümün 8 Ocak’ta yayınlanacağı haberi de büyük patırtı koparmıştı, Bowie hayranları, yani biz, yani ben; havalara uçtuk ve başladık beklemeye. Sonra albümle aynı adı taşıyan single yayınlandı: Tek kelimeyle muazzam bir şarkı! Bowie’nin olgunluk döneminde ürettiği 10 dakikalık bir başyapıt. Ardından Lazarus geldi. Alın size enfes bir şarkı daha! Şarkı şöyle başlıyordu: Look up here, I’m in heaven yani “Yukarı bak, cennetteyim ben”…

Haberin Devamı



Uyanamadım. Şarkıyı dinledim, ama gelmiş geçmiş en büyük kahramanımın 69 yıllık hayatı gibi gösterişli bir veda etme hazırlığında olduğunu anlayamadım. David Bowie bu dünyaya ait olmayan, ölümsüz bir adam. Onun hasta olduğu, berbat bir tümörün onu yok etmeye çalıştığı kimin aklına gelebilir? Sanırım hiç kimsenin. İşte bu yüzden bugün Bowie’nin ölüm haberiyle İngiltere Başbakanı’ndan tutun da, astronot Tim Peake’e, dünyanın tanıdığı müzisyenlerden, oyunculara kadar herkes allak bullak oldu.



Bowie, ne kalıplara ne de bu dünyaya sığmayan bir adamdı, her zaman öyle oldu. Lazarus’ta “Biliyorsun özgür olacağım, aynı bir mavi kuş gibi” dedi. Şimdi daha özgür ve yine her zamanki gibi sonsuz.



Oyuncu ve yönetmen Simon Pegg Instagram’da şöyle demiş: “Eğer bugün üzüldüyseniz, dünyanın 4 milyar yaşında olduğunu ve bir şekilde David Bowie ile aynı zaman diliminde var olduğunuzu hatırlayın.”

Biz bir günlüğüne kahraman olabiliriz ama sen her zaman öylesin. Yıldızadam.

Lou Reed’e selam söyle.

Haberin Devamı



Lou Reed, Mick Jagger ve David Bowie

Sıradaki haber yükleniyor...
holder