Nedim Şener 1.112 15.000 1.500
HABERİ PAYLAŞ

1.112 15.000 1.500

“Bu rakamlar ne?” diye soruyorsunuz değil mi? 1.112 dün hakkında gözaltı kararı verilen FETÖ’cü komiser yardımcısı sayısı, 15.000 savcılıkların yaptığı araştırmaya göre halen Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ iltisaklı kişi sayısı, 1.500 yargı çevrelerine göre halen FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen hakim ve savcı sayısı…

Daha çarpıcı nasıl anlatılır bilmiyorum; 15 Temmuz darbe girişimine katılanlar dahil bugüne kadar 15 bin kişi TSK’dan ihraç edildi. Bunların dışında 15 bin isim daha tespit edildi. Daha fazlası olduğu da basına yansıdı. Bunların hepsi devletin resmi rakamları.

Haberin Devamı

Dün, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla tam 76 şehirde birden 2010 yılında, “polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı” usulsüzlüğü ile ilgili operasyon yapıldı. FETÖ’cüler emniyet içerisinde yalnız kritik başkanlıklar, genel müdürlük ya da il müdürlüklerinde değil alt kadrolarda da etkili oldu.

81 ilde 74 müdür!

Müdür, müdür yardımcılıklarının, başkan, başkan yardımcılıklarının, amirlerin, komiserlerin en son polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçenlerin de tamamına yakını FETÖ’cülerden oluştu. 81 il emniyet müdüründen 74’ünün FETÖ’cü olduğu, 91 ildeki istihbarat şube müdürlüklerinin 7 bin personelinden 6 bin 500’ünün FETÖ üyesi olduğu bizzat dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından açıklanmıştı. Bu Emniyet’in durumunu en çarpıcı anlatan rakamdı. FETÖ, 2008 yılından başlayarak 2014 yılına kadar sistematik ve organize biçimde polis okullarındaki soruları örgüt üyelerine verdi. 2010 yılı bunun en üst noktalarından birisiydi. Sınavı kazananların yüzde 95’i FETÖ mensuplarından oluşuyordu. O dönem komiser yardımcısı olan birçok FETÖ’cü itirafçı da oldu. Hepsi, sınavda çıkacak 100 sorudan 90’ının kendilerine verildiğini anlattı.

Bu itiraflara daha sonra değineceğim. Bana bu operasyonda ilginç gelen ayrıntı şu oldu; Bin 112 kişi hakkında gözaltı karar vardı, bunlardan 143’ünün başka FETÖ soruşturmalarından tutuklu olduğu ortaya çıktı. 641 kişi ise dün gözaltına alındı. Ben soruşturma yapan yetkililere, “Görevde olan var mıydı?” dediğimde soru hırsızlığı ile rütbe almış 130 FETÖ mensubunun halen görevi başında olduğunu öğrendim. Ne muhteşem değil mi!!! Kimileri hale işin ciddiyetinde değil, siyasi polemik peşinde.

Haberin Devamı

Sadece 2010 yılı sınavı ile haksız rütbe almış polislerden 130’u emniyet teşkilatı içinde görev yapıyormuş. Diğer yıllarda rütbe alanlar, emniyete girenler. Can sıkıcı değil mi? Peki “TSK içerisinde halen en az 15 bin FETÖ mensubu var” dendiğinde rahat uyuyabiliyor musunuz? Cevap “Evet” ise iyi uykular….

Sıradaki haber yükleniyor...
holder