Nedim Şener 15 Temmuz mirası ‘Kontrollü darbe’
HABERİ PAYLAŞ

15 Temmuz mirası ‘Kontrollü darbe’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi önüme senet koysa kefil olurum, bilinir ki özel ilişkilerinde dürüsttür, sözünü tutar borcunu öder.

Ama konu 15 Temmuz olunca yalnız onunla değil, ister Bakan olsun, ister AKP’li herkesle tartışırım. Kendim için değil, 250 şehit, 2.193 gazi adına. Kılıçdaroğlu Önceki gün TBMM’de kürsüden, “Çocuklarımıza en güzel miras 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine direnmektir.” deyince aklıma ister istemez aynı binada bulunan ve hala basımı yapılmayan FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Raporu ve CHP’nin yazdığı “kontrollü darbe” şerhi geliyor.

O gece 100’e yakın milletvekili darbe girişimine karşı TBMM’de direndi. Bunların 80’e yakını AKP’den, 15’i CHP’den, 7’si de MHP’dendi. Evet işte bu bir mirastır. Ne kadar övünseler azdır.

Ama “Kontrollü darbe” şerhi de bir mirastır. O şerh yalnızca yurtdışına kaçan darbeci FETÖ üyelerinin işine yaradı. FETÖ’cülerin 15 Temmuz’u çarpıtmak amacıyla yazdıkları raporlara kaynaklık etmekten öteye gitmedi.

Kapıya gelen şans!

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz akşamı Atatürk Havaalanı’na geldiğinde kapıda bekleyen tankların karşısına çıkıp “demokrasi kahramanı” olmak varken, maalesef müzakere sonucu Bakırköy Belediye Başkanı’nın Yeşilyurt’taki evine gitmeyi, sabaha kadar orada beklemeyi tercih etti. Bu benim için beklenmedik hayal kırıklığıydı. Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde yaptığı açıklamada CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun o gece “Demokrasinin yayındayız, biz yanınızdayız” dedikten sonra, “Meydanlara inelim” çağrısına “Tamam insanları çağıralım da, onların güvenliğini kim sağlayacak” şeklinde cevap verdiğini açıkladığında çok üzülmüştüm. Çünkü o akşam halk canıyla direnişe geçmişti bile.

Çıkarın o ifadeyi

Maalesef, ertesi gün sabahı o evde çekilmiş fotoğrafları orada bulunan birileri tarafından servis edilince hayal kırıklığım büyüdü. Kılıçdaroğlu o sabah hiç olmazsa İstanbul İl Başkanlığı’na gidip, basın toplantısı yapacağına, ayarlanan bir motorla Pendik sahiline, oradan da otomobille Ankara’ya geçmeyi tercih etti.

Taksim’deki miting ve sonrasında önce reddedip sonra katılma kararı aldığı Yenikapı mitingi ise görüntüyü kurtarmadı. Şimdi bu tablo içerisinde, “Çocuklarımıza en güzel miras 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine direnmektir.” diyor.

Evet, 15 Temmuz ile ilgili tutumumuz çocuklarımıza bırakacağımız mirastır, katılıyorum. İyi niyetle yazıyorum, daha önce de ifade etmiştim, yapılacak en doğru hareket, TBMM’deki o şerhin özünü aynen koruyarak, hiç bir somut veriye dayanmayan “kontrollü darbe” ifadesini çıkarmaktır. Yoksa miras bu olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder