Nedim Şener 5 kiloluk 'işbirlikçi unsur'
HABERİ PAYLAŞ

5 kiloluk 'işbirlikçi unsur'

Tarihin gördüğü en kanlı terör örgütlerinden birisi olan PKK, 12 Mayıs günü Diyarbakır’ın Sur ilçesi Dürümlü Mahallesi’nde tam 15 bin kilogram patlayıcı yüklü kamyonu patlattı. Patlamada ilk anda 4 kişinin öldüğü, 23 kişi yaralandığı belirlendi. 13 kişi ise kayıptı. Patlamanın şiddetiyle yerde 30 metre büyüklüğünde 5 metre derinliğinde büyük bir çukur oluştu. Patlama sırasında kamyonun yakınında kayıp 13 kişiye ise kısa sürede ulaşıldı. 13 kişinin ceset parçaları olay yerinde 500 metre çapında bir alana dağılmıştı. Köylüler ceset parçalarını torbalara doldurdular.

Haberin Devamı

13 kişiden geriye 60 kilo kaldı

Yaklaşık ağırlığı 1000 kilo olan 13 insandan geriye yalnızca 60 kilo ceset parçası kalmıştı. Kimlik tespitlerinden sonra 60 kilogramlık ceset parçaları 13’e bölündü. 13 tabutun her birine yaklaşık 5 kilogram ceset parçası kondu ve yan yana mezarlara defnedildi. O ceset parçaları kim mi? Bölgede yaşayan köylüler. Terör örgütü PKK’nın patlayıcı yüklü kamyonunun köylerine girmesine izin vermeyen yurttaşlar. PKK’ya göre ise ‘işbirlikçi unsurlar’.

Demirtaş’tan özür çağrısı

PKK patlama sonrası yaptığı açıklamada, patlayıcı yüklü aracın köyde kalmamasına izin vermeyen ve onu dışarı çıkartıp takip eden köylülere ‘işbirlikçi unsur’, kamyondaki patlayıcıların sevkiyatını yapan teröristlere ‘görevli arkadaşlar’, patlamaya da ‘vahim olay’ diyor. Hatta patlamadan da ateş açan köylüleri sorumlu tutuyor. Nasıl oluyorsa kamyonun yakınındaki köylüler kendilerini havaya uçuracak kamyona ateş açarak patlamaya yol açıyorlar! HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iki şeye kızmış. İlki PKK’nın konuyla ilgili açıklamasına; ‘sorumsuzca’ bulmuş. İkincisi sivillerin ölümüne. Hatta ‘sorumluları özür dilemeye’ çağırmış.

Hendekten sonra çukur

Peki 15 ton bomba ile PKK asıl amaçladığı saldırıyı gerçekleştirseydi, asker ya da polislere yönelik eylemde kullanılsaydı tavrı ne olurdu? Ya da o kamyon Ankara’da resmi binaların önünde patlatılsa ne derdi? O sorunun cevabını da biz biliyoruz. O yüzden halk, şehirlerde teröristlerin açtığı hendeklere gösterilen ikiyüzlü tavır gibi ikiyüzlü siyaseti de seçimlerde, Dürümlü’deki o 30 metrelik çukura gömecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder