Nedim Şener ABD müttefikinin kanlı insanlık suçları
HABERİ PAYLAŞ

ABD müttefikinin kanlı insanlık suçları

Haberin Devamı

CIA’ın(Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı) internet sayfasında PYD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı olduğu açıkça yazıldı. ABD yönetimi yıllardır bildikleri bir gerçeği sessiz sedasız kabul etmiş oldu.

Yalnızca zamanlama manidar… Türkiye’nin El Bab ve Afrin operasyonlarının Suriye’de bir çok şeyi değiştireceğini düşünüyor olmalılar.

Amerikan yönetiminin karadan 5 bin TIR, havadan 2 bin uçak dolusu silah ve mühimmat verdiği, eğitim desteği sağladığı PYD/YPG’nin bir de sivillere karşı işlediği suçları var. Gün gelip o defterler de açılacak.

Liste uzun, ben bazılarını hatırlatayım:

- PYD/YPG halen Türkiye topraklarına attığı roketlerle ev, işyeri ve ibadethaneleri hedef alarak sivillerin hayatını kaybetmesine yol açıyor.

- PYD/YPG Suriye’de kontrol ettiği bölgede tek hakim güç olmak için Kürtler, Araplar, Türkmenler, Ezidiler gibi etnik unsunlara yönelik etnik temizlik yaparak insanlığa karşı suç işledi.

PYD Kürtleri öldürdü, kovdu

- Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından Ocak 2016’da yayınlanan rapora göre, PYD/YPG, 51’i çocuk, 43’ü kadın ve işkence altında hayatını kaybeden 16 kişi dahil 407 sivili öldürdü.

- PYD/YPG 2011 yılı Ekim ayında Suriye’deki muhalif Kürtlerden oluşan Geleceğin Partisi lideri Mişel Temo’ye yönelik suikast ile başlayarak, diğer Kürt örgütlerine yönelik imha politikası uyguladı. Aşiret lideri Abdullah Bedro, Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi Halep sorumlusu Şerzad Hac Reşid infaz edildi.

- Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Salah Bedreddin tehditlerden dolayı kaçmak zorunda kaldı. - Suriye’de daha önce 12 Kürt grup varken şimdi tehdit, infaz ve baskı sonucu sadece PKK/PYD kaldı.

Yüzlerce sivili infaz eden PYD/YPG’nin insanlık suçları bununla da sınırlı değil. 2011-2016 arası 42 kadını infaz etti. Köyleri boşalttı ve çocukları örgüte katılmaya zorladı. Birleşmiş Milletler raporlarına göre 12 yaşında kız ve erkek çocukları kaçırıp örgüte kattı.

Liste uzadıkça uzuyor. İşte ABD’nin müttefiki terör örgütü PKK’nın Suriye kanadı PYD/YPG’nin insanlık suçları. Suriye, Vietnam’dan sonra ABD’nin ikinci büyük bataklığı olma yolunda. Ama bu kez terör bataklığına saplandı. Gün gelecek bu gerçeklerle de yüzleşecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder