Nedim Şener Adil Öksüz MİT ajanı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Adil Öksüz MİT ajanı mı?

Haberin Devamı

FETÖ lideri Fethullah Gülen, bizzat onayladığı 15 Temmuz darbe girişimi için "tiyatro" benzetmesi yapmıştı.

FETÖ'cüler bu yalanı desteklemek için darbe planını onaylatmak amacıyla 11 Temmuz'da ABD'ye gidip 13 Temmuz'da dönen Adil Öksüz'ün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanı olduğuna dair sahte bir dokümanı servis ettiler. Belge bugünlerde yeniden ortalıkta dolaşıyor.

Kitaplara giren sahte dokümana göre Adil Öksüz, MİT içinde İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı'na (İKK) bağlı çalışan "Timsah" kod adlı bir ajan. Dokümanın altında Şube Müdürü olarak M. D. ve İKK Başkan vekili olarak S. A.'nın ismi ve imzaları var.

Peki bu belge gerçek mi, ‘Adil Öksüz MİT Ajanı mı?’ sorusuna MİT'in cevabı şu: Adil Öksüz MİT Ajanı değil, MİT ile hiçbir zaman da ilişkisi olmadı.

Peki üzerinde "Angaje Formu" yazan doküman? MİT'te Angaje Formu düzenleniyor ama bu doküman sahte. Üç ayrı belgeden montajlanarak oluşturuldu. MİT'le ilgisi olmadığı halde Adil Öksüz'ün ismi bu sahte hazırlanmış belgenin üzerine yazılmış.

Adil Öksüz MİT ajanı mı

Altındaki imzalar? İmzalar başka dokümanlardan kesilip sahte belgeye eklenmiş. İmza sahipleri M. D. ve S. A., dokümanın düzenlendiği 10 Eylül 2014 tarihinde o görevlerde bulunmuyordu. Belge ilk kez darbeden 3 hafta sonra dolaşıma sokuldu. Ardından 18 Kasım 2016 günü Deniz Bayrak adına açılmış @denizbayrak83 isimli twitter hesabı üzerinden servis edildi.

Yani tam bir sahte belge ile karşı karşıyayız. Bunu yapanların amacı belli: Adil Öksüz MİT ajanıysa 15 Temmuz darbe girişimi de aslında "tiyatrodur" fikrini yaratmak istiyorlar. Ama olmuyor işte yalan, küçücük bir araştırmayla gerçeğin duvarına çarpıp tuz buz oluyor.

Peki bu sahte belgeyi kim hazırladı? Cevap belli, bu sahte belgeyi kullandıkları maşaları aracığıyla kim servis ediyor ve yalanla tüm dünyayı kandırmayı amaçlıyorsa onlar. Yani 15 Temmuz’a “tiyatro” diyen darbenin planlayıcısı FETÖ'cüler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder