Nedim Şener Affet bizi Berkin
HABERİ PAYLAŞ

Affet bizi Berkin

Haberin Devamı

Tarih 16 Haziran 2013. Gezi direnişinin sürdüğü o günlerde Okmeydanı’nda gösteriler vardı. Polis öldüresiye biçimde biber gazı sıkıyordu. Polis gaz tüfeği ile doğrudan göstericilerin başına hedef alıyordu.

O tüfekten atılan metal kapsüllerden birisi evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın başına isabet etti. Berkin Elvan o gün bugündür komada. Herkes küçük çocuğun sağlığına kavuşması için ufacık bir umut ışığı bekliyor. Arkadaşları bu yılbaşında dilek fenerlerini onun için uçurdu. 5 Ocak Berkin’in doğum günü. 15 yaşına komada girecek.

Dosya adliyede uykuda

Ailesi perişan, adalet peşindeler. 25 Haziran’da Savcılığa dilekçe verdiler. Oğullarını gaz tüfeği ile vuran polisin kim olduğunun ortaya çıkarılmasını istediler. Savcılık 25 gün hiçbir işlem yapmadı. Savcı ancak 10 Temmuz günü Emniyet’ten kamera kayıtlarını istedi. Polis 25 Temmuz’da kamera kaydı olmadığını bildirdi. Dosya 25 Eylül’e kadar uyutuldu. Hiçbir işlem yapılmadı. Ailesi Berkin’in vurulduğu sokakta görev yapan polislerin isimlerini talep etti. 25 Eylül’de Emniyet’ten Berkin’in vurulduğu sokakta görevlendirilmiş polis olmadığı yazısı geldi. Bu kez olay günü Okmeydan’ında görevli tüm polislerin isimleri istendi. Bu talebe ise hala cevap verilmiş değil. Berkin komada, dosya ise savcılıkta adeta uykuda. Savcılık gaz kapsülünü kimin attığını ortaya çıkaracağına tanıklık yapanlara, “Berkin’in elinde o gün torpil ya da molotof kokteyli var mıydı?” gibi sorular soruyor.

Vuran polis bulunmayacak

Anlaşılan Türk yargısı Berkin Elvan’ı vuran polisin kimliğini asla ortaya çıkarmayacak. Çıkarsa ne olacak ki, Ethem Sarısülük’ü başından vuran polisin nasıl korunduğuna baksanıza… Berkin Elvan’ı vuran polisin kimliğini bulamayan Türk yargısı “gerçek” suçluya ulaştı; Basın… Gazetemiz Posta, Berkin Elvan’ın sağlık durumu ile ilgili birçok haber yaptı. 26 Temmuz’da Berkin Elvan’ın yakınlarına umut olsun diye “Güzel Günler bizi bekliyor” başlıklı bir haber yayınladık. 22 Ağustos’da “Haydi Berkin uyan artık” diye seslendik. 9 Eylül günü “Özenle sıkmışlar” haberiyle detayları aktardık. 14 Ekim’de “Duy sesimizi Berkin” diye haykırdık. 11 Kasım’da “Berkin’i terörist olarak tanımladılar” diye isyan ettik. 14 Kasım’da “Berkin’e dördüncü ameliyat” haberiyle gelişmeleri aktardık. Berkin’u vuran polisi bulamayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı haberlerimiz nedeniyle gazetemiz hakkında 6 dava açtı.

Vurmak serbest yazmak suç


Peki İddianamelere göre biz ne suç işlemişiz; polisin başından vurduğu 14 yaşındaki bir çocuğun adını ve soyadını açık açık yazmışız. Yetmemiş fotoğrafını da basmışız. Meğer biz ne büyük suç işlemişiz… İşte hukuk işte adalet. Affet bizi Berkin…. Doğum günün (5 Ocak) kutlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder