Nedim Şener Ağla Fethullah Gülen ağla
HABERİ PAYLAŞ

Ağla Fethullah Gülen ağla

Kumpas davaları tek tek çökerken Fethullahçı çetede bir telaş aldı başını gidiyor. Kumpas olduğu ortaya çıkan ‘İzmir Askeri Casusluk’ davasında savcı sanıkların beraatini istedi. Cemaatin gazetesi ZAMAN bunu “Casusluk davası da kapatılıyor” diye haber yaptı. Telaşları, kurdukları komplonun ortaya çıkmasından.

Eğer Balyoz, Poyrazköy, Amirallere Suikast, ÇYDD gibi davalar Anayasa Mahkemesi’nden dönüp yeniden yargılama yapılmasaydı şimdi yüzlerce insan suçsuz yere Silivri’de ömür çürütüyor olacaktı. Bunlardan birisi de ‘İstanbul Fuhuş ve Casusluk Davası.’ Daha önce 15 yıla kadar hapse mahkum edilmiş 50’ye yakın sanığın tümü beraat etti. Gerekçeli kararı da çıktı. Okuyunca insanın içi acıyor. Cemaatin polis ve yargıdaki çetesinin komplosu tüm açıklığıyla sergileniyor.

Haberin Devamı

Operasyon hep olduğu gibi yurtdışından gönderilen sahte bir e-posta ihbarı ile başlamıştı. İhbar üzerine Emrah Karaca adına arama-el koyma kararı çıkarıldı. Ama arama Mehmet Emrah Küçükakça’nın evinde yapıldı. Yine Burak Bekar’ın evi için arama kararı çıkarıldı, Deniz Mehmet Irak’ın evi arandı. Polisler yanlış adrese gidip aradıkları dijital delileri ‘elleriyle koymuş’ gibi buldu.

Davanın tek delili de bu dijital bilgiler. Bu delilerde adı geçen kişilerin aynı yerde çalışanlar hariç hiçbirinin birbirleriyle ilişkisi tespit edilemedi. ‘Fuhuş’ iddiasına temel olacak tek bir kadın, fuhuş için ayarlanan tek bir adres yok. Adı geçen 50 yaşındaki bir kadın ise askerlerle fuhuş gerekçesi ile mahkemeye çağrıldığında bekaret raporunu cemaatçi hakimlerin yüzüne vurmuştu. Davanın 1 numaralı sanığı İbrahim Sezer’in bir telefon konuşmasında “Eşme’ye uğrayacağım” sözü polisler tarafından dosyaya “Vika’ya uğrayacağım” diye yazılmıştı. Daha soruşturma sırasında ortaya çıkan bu gerçeğe rağmen savcı, iddianameye bu sözü “Vika’ya uğrayacağım” diye geçirerek ihbardaki fuhuş iddiasını tamamlamıştı.

Yani polisiyle, savcısıyla, hakimiyle, mahkemesiyle tam bir kumpas, tam bir çete operasyonu. Kararı okuyunca Fethullah Gülen’in en son sohbeti aklıma geldi. Diyor ki; “..Şefkat mülahazası bir karıncaya bile ayak basmamayı gerektirir. Bir arının odamda ölmesi karşısında yarım saat ağladığımı biliyorum. Biz buyuz.” Polis, savcı, hakim ve gazetecileri ile kumpas operasyonlarının arkasındaki cemaatin lideri Fethullah Gülen’e bir çift sözüm var; “Ağla hoca ağla, siz busunuz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder