Nedim Şener AK Partili Mehmet Metiner: Fişleme Hozat'la sınırlı değildir
HABERİ PAYLAŞ

AK Partili Mehmet Metiner: Fişleme Hozat'la sınırlı değildir

Haberin Devamı

“‘Fişleme Hozat ile sınırlı değidir’diye düşünüyoruz.” Bu söz Tunceli Hozat’ta ortaya çıkan fişleme skandalını araştırmak için TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Metiner’e ait. Komisyonun CHP’li üyesi Sezgin Tanrıkulu da benzer şeyler söylüyor: “Fişleme devletin genlerinde var, Türkiye çapında fişleme yapılmış olabilir.”


Mehmet Metiner

Önceki gün TBMM’de çok önemli bir adım atıldı ve 16 Kasım’da Tunceli Hozat’ta ortaya çıkan fişleme skandalını araştırmak için bir komisyon kuruldu. İddialara göre Hozat’ta birçok kişi fişlenmişti. Aralarında 77 yaşında olan bile vardı. Olay üzerine Hozat Savcısı Önder Şeker bir soruşturma başlattı. Hozat Emniyet Amiri Çağlar Şan aynı gün Emniyet’te bulduğu tüm fişleme belgelerini ve bilgisayar kayıtlarını savcıya teslim etti.

Şan daha sonra Mülkiye Müfettişleri ile görüştü. 24 Kasım günü de kaldığı lojmanda intihar etti. Şan bıraktığı mesajda “Buna mecburum” diye yazmıştı. Ölü bulunan Şan’ın meslektaşları,”Müfettişler Çağlar’ın kellesini koparıp olayı kapatmak istediler, ‘Koparalım kellesini” dediler. Kopardılar” yorumunu yaptılar.

Oysa Hozat Savcısı Önder Şeker’e göre, ilçede yalnızca 4 ay görev yapan Çağlar Şan’ın 2007-2011 yılları arasında yapılan fişlemeyle ilgisi olamazdı. Ailesi ve kamuoyu Çağlar Şan’ın bir cinayete kurban gidip gitmediği merak ediyor.Tam 20 gün sonra TBMM, bu tartışmaya kayıtsız kalamadı. Fişleme skandalı ile ilgili bir araştırma komisyonu kuruldu.

Tanrıkulu: Umutluyum


İşin aslı AK Parti bu konuda beni şaşırttı. “Fişleme 2007’de başladığından bu işin hukuki ve siyasi sorumluluğu AK Parti’dedir” diye düşünüldüğü için böyle bir komisyon kurulmasına karşı çıkacağını sanıyordum. Komisyon Başkanlığına getirilen AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ile dün konuşurken şaşkınlığım daha da arttı.


Sezgin Tanrıkulu

Çünkü Metiner,“Fişleme olayı nereye kadar giderse araştıracağız. ‘Bu olay Hozat’la sınırlı değildir.’ diye düşünüyoruz. Tunceli’de de diğer ilçelerde de fişleme yapılmışsa onu da takip edip ortaya çıkacağız” diyor.

Komisyon üyesi Sezgin Tanrıkulu da fişlemenin Tunceli ile de sınırlı olmadığını Türkiye çapında yapıldığını düşünüyor ve komisyonun çalışmalarından umutlu olduğunu söylüyor. Hem iktidarın hem de muhalefetin aynı amaç etrafında birleşmesi çok rastladığımız bir durum değil. Bazı konular gerçeği gizlemek amacıyla komisyonlara havale edilir. Umarım bu komisyon fişleme skandalındaki gerçeği ortaya çıkarır. Takipçisi olacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder