Nedim Şener "Alabora'yı hedef gösteren Gökçek Hrant' Dink'in azmettiricileri gibi"
HABERİ PAYLAŞ

"Alabora'yı hedef gösteren Gökçek Hrant' Dink'in azmettiricileri gibi"

Memet Ali Alabora, “Ben ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi savunan, her türlü darbeye karşı olan bir sanatçıyım” diyor. Ama yetmiyor hükümete yakın gazeteler hâlâ hedef gösteriyor.

Başbakan’da onu miting meydanlarında hedefe koymuştu. Yetmedi, şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek uğraşıyor. Melih Gökçek bir yandan BBC muhabiri Selin Girit’i ‘ajanlık’ ile suçlayan twitler atarken diğer yandan da Memet Ali Alabora’yı açık açık hedef gösteriyor;

"- Memet Ali Alabora Gezi Park’ı olaylarının bir numaralı aktörüdür.

Haberin Devamı

-Sırbistan merkezli ve Mısır, Tunus gibi ülkelerde de yönetimlerin devrilmesinde rol oynayan Otpor örgütü temsilcisiyle İstanbul’da görüştü.

- İki yıl önce aynı konuyu deneme olarak ‘Ayaklan İstanbul’ adı altında yaptı.

- Oynadığı ‘Mi Minör’ oyununda Gezi Parkı eylemlerinin provasını yaptı.

- Bunun hesabı Memet Ali Alabora’dan sorulmalı” diyor.

Alabora bunların hepsini yalanladı. Ama yetmiyor Melih Gökçek bu sözleri milyonlarca insanın izlediği televizyon programlarında tekrarlıyor. Söylediklerinin Alabora’nın “linç talimatı ya da saldırı davetiyesi” anlamına geleceğini hesap edemiyor mu?

Peki Başbakan’ın, yandaş medyanın ve Melih Gökçek’in hedef gösterdiği Alabora’nın başına geleceklerin sorumlusu kim olacaktır? Alabora tehdit edildiğini ve koruma talep ettiğini söyledi ama Türkiye’de ‘kendisine bu sözlerden görev çıkartan ya da görevlendirilecek birileri’ hep olmuştur.

Türkiye’nin linç tarihi böyle örneklerle doludur. Bunlardan birisi de gazeteci Hrant Dink cinayetidir. Onu da önce medya hedef gösterdi, sonra “Türklüğe hakaret etti” diye hapis cezası aldı. Siyasetçiler onu yanında olmadı, görmezden geldi. O sırada linç mangaları devreye girdi. Sonra da devletin gözetiminde 19 Ocak 2007 günü öldürüldü.

Bugün yaşananlar Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Dink’i tam 5 yıl öncesine götürüyor. Hosrof Dink tepkisini şöyle dile getiriyor: “Geçen gün televizyonda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i dinlerken neredeyse yayına bağlanacaktım.

Resmen Memet Ali Alabora’yı hedef gösteriyordu. Önce ‘Ya bu ülke normal bir ülke olsa Melih Gökçek hakkında soruşturma açılması lazım’ dedim. Sonra da söylediklerini dinledikçe aklıma ağabeyim Hrant geldi. Melih Gökçek, Mehmet Ali Alabora’yı hedef gösteriyor, tıpkı birilerinin Hrant Dink’e yaptığı gibi. Biz yıllardan beri ‘O mu azmettirdi bu mu azmettirdi?’ diye konuşup duruyoruz.

Oysa Memet Ali Alabora şimdi şu anda hem de bir Belediye Başkanı tarafından aleni milyonların önünde hedef gösteriliyor. Bu ülkede Alabora’ya saldıracak çok insan var.

Bunu görmüyorlar mı? Tuhaf olan kimsenin kılı kıpırdamıyor. Melih Gökçek’i dinlerken Hrant’ın azmettiricileri gözümün önüne geliyor.” Sözü Memet Ali Alabora’nın annesi Betül Arım’ın sorusuyla bitirelim: “Yarın bu durumdan vazife çıkaran biri olursa, oğlumu suçlayanlar önce Yaradan’a, sonra kendine, topluma ve dünyaya bunun hesabını nasıl verecekler?”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder