Nedim Şener Ali Tatar'ı hatırlıyor musunuz cemaatçiler?
HABERİ PAYLAŞ

Ali Tatar'ı hatırlıyor musunuz cemaatçiler?

Haberin Devamı

Ali Tatar için adalet zamanı. Evet tam 5 yıl sonra Yarbay Ali Tatar’ı intihara götüren cemaatçi polisler artık yaptıkları haksızlıkların hesabını verecek. Ali Tatar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda Yarbay’dı. “Amirallere Suikast” soruşturması kapsamında 5 Aralık 2009 günü yani tam beş yıl önce ifadeye çağrıldı. Aynı gün tutuklanıp cezaevine konuldu.

Yapılan itirazlar sonucunda tutuklu olduğu Hasdal Askeri cezaevinden 16 Aralık 2009 günü tahliye edildi. Ama iktidar ve cemaat, polisiyle, savcısıyla, mahkemesiyle, gazetecisiyle peşini bırakmıyordu. Ali Tatar için linç kampanyası başlamıştı bir kere. Darbeyle, suikastle ilgisi olmayan Ali Tatar, ruhsal çöküntüye girmişti.

Ankara’daki evine döndü, tam rahat nefes almışken, üç gün sonra polisler kapıyı yeniden çaldı. Korktuğu başına gelmişti. Soruşturma Savcısı Süleyman Pehlivan tahliye kararına itiraz etmiş, mahkeme de Ali Tatar’ın tutuklanmasına karar vermişti. Polisler eve onu almaya geldiğinde Ali Tatar izin isteyip banyoya gitti. Cezaevine dönmektense hayatına son vermeyi seçmişti, tabancasıyla intihar etti.

Savcıya suç duyurusu


Ailesi o gün bugündür adalet peşinde. Cenazesinde eşinin “Ali Tatar’ın katili savcı Süleyman Pehlivan’dır” sözleri kaldı akıllarda. Ne demek istediği dün netlik kazandı.

Ali Tatar’ın ailesi Ergenekon davasındaki hukuksuzluk ve komplo iddialarını araştıran savcıya şikayet dilekçesi verdi. Dilekçede aynen şu cümleler yer alıyor; “Devlet içerisinde paralel bir yapı oluşturan ve Fethullah Gülen Cemaati talimatları doğrultusunda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve yürürlükteki Kanunlara aykırı olarak belgeler düzenlemek suretiyle kardeşim Ali TATAR’ın tutuklanmasına ve haksız tutuklamalar nedeniyle psikolojisinin bozularak ölümüne neden olan Emniyet Md. Yurt Atayün, Emniyet Md. Ömer Köse, Emniyet Md. Hüseyin Işıldak, Emniyet Amiri Halim Pehlivanlar…soruşturma savcısı Süleyman Pehlivan’ın suç işlemek amacıyla kurulmuş örgütün üyesi olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde görevlerini kötüye kullanmak, tehdit, şantaj, suç atmak, adil yargılamayı etkilemek ve kasten adam öldürmek suçlarını işledikleri hususunda kuvvetli emareler bulunduğundan haklarında soruşturma yapılmasını arz ve talep ederim.” Şimdi sorma sırası geldi; “Haram yemedik” diye şov yapan cemaatçiler, Ali Tatar’ı hatırlıyor musunuz?

Onun ve hakkını yediğiniz onca insanın isimlerini biliyor musunuz? Evet şimdi hesap verme sırası artık Gülen cemaati mensubu polis, savcı ve hakimlerde. Hem hukuk önünde hem de vicdanlarda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder