Nedim Şener Amerika darbeci Gülen’i koruyacak mı?
HABERİ PAYLAŞ

Amerika darbeci Gülen’i koruyacak mı?

ABD devleti, Pensilvanya’da koruma altında tuttuğu FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi için 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olduğuna dair delil istiyordu. Aslında delil elinde fazlasıyla mevcut. Örneğin, 11-13 Temmuz 2016 tarihinde, darbe planlarını onaylatmak için Amerika’ya giden sivil imamlar Adil Öksüz ile Kemal Batmaz’ın havalanındaki görüntüleri onların da elindeydi. Adil Öksüz’ün Gülen ile ilişkisini gösteren ve çok önceden çekilmiş video görüntüleri ve fotoğrafları kamuoyuna yansıdı. Öte yandan, Kemal Batmaz, 1 Ocak 2016 tarihinde New York’ta havaalanında ABD’li görevliler tarafından sorgulanmış, ifadesinde, “Muhammed Fetullah Gülen’i ziyaret edeceğini” söylemişti. Bu ifade ABD’li makamlar tarafından darbe davasının görüldüğü mahkemeye bile gönderildi. Bu iki bağlantı yanında, darbe davasında yargılanan FETÖ üyesi askerlerin itirafları, deliller, Gülen’in darbe davası sanığı olarak tutuklanmasını ve Türkiye’ye iadesini sağlamalıydı. Amerika kendi elinde olan delilleri dahi görmezden geldi. Şimdi çok önemli bir başka delil ortaya çıktı. Darbenin başarısız olması sonrası o geceyi Akıncı Üssü’nde geçiren FETÖ’nün sivil imamları Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek’in araziye attıkları ve köylüler tarafından bulunan telefonlarının teknik incelemesine dair rapor çıktı. İncelemede Hakan Çiçek’in Pensilvanya’daki FETÖ elebaşı Gülen ile irtibat kurduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Yatakta basacaklardı…

Olayı baştan anlatayım; FETÖ’cü sivil imamlar ile TSK içerisindeki örgüt üyesi subayların yaptıkları plana göre darbe girişimi Sıkıyönetim emirleri ve görevlendirme belgelerine göre 16 Temmuz 2016 sabalı saat 03.00’te başlayacaktı. Firari FETÖ üyesi Tuncan Opçin’in 14 Temmuz 2016 günü twitter hesabında yazdığı gibi, “Yatakta basacak, şafakta asacaklardı”

Ancak darbe girişimi sırasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kaçırılacağı helikopterin pilotu olan aynı zamanda bir FETÖ üyesi Binbaşı O.K. bu durumu saat 14.30’de MİT’e ihbar etti. MİT’in durumu Genelkurmay’a bildirmesi ve MİT Müsteşarı’nı kaçırmaya yönelik bir operasyona karşı bazı önlemler alınması, karargahta darbe saatini bekleyen FETÖ üyeleri arasında panik yarattı. 16 Temmuz 03.00’te planlanan girişim Mehmet Dişli’nin saat 20.45’ta Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a darbeyi tebliğ etmesiyle fiilen başladı İşte tam o saatlerde darbenin merkezi Akıncı Üssü’nde bulunan sivil imamlardan Hakan Çiçek, Pensilvanya’da bulunan Fetullah Gülen ile temasa geçti. Saat tam 20:49:28’da Gülen’in yanındaki Esat Türkyolu ile VİBER üzerinden temasa geçip, “Abim çok acil teli ver kendine” şeklinde mesaj attı. 20:49:34’te, “ölüm kalım” şeklinde ikinci, 20:49:45’te “abi bozun namazı” şeklinde üçüncü mesajı atarak erkeni çekilen darbe girişiminden haberdar ettiği ortaya çıktı. Şimdi soru şu; Amerika darbeci Gülen’i korumaya ne kadar devam edecek?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder