Nedim Şener Amerikalılar PKK’nın katlettiği Kürtler için üzüldüler mi?
HABERİ PAYLAŞ

Amerikalılar PKK’nın katlettiği Kürtler için üzüldüler mi?

Türkiye’nin terörle mücadele amacıyla Suriye’de yapacağı operasyon kararı sonrası Amerika kaynaklı açıklamalarda ve gazetecilerin sorularında hep aynı ifade geçiyor; Kürtler... Anadolu Ajansı Washington muhabiri Safvan Allahverdi, Twitter hesabından şunu paylaştı; “Üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin konuştuğu kapalı bir telekonferansındayım:

Şu soru tam 5 Amerikan ‘gazeteci’ tarafından soruldu: ‘Türkiye, Kürtleri katledecek. Bu durumda ABD, Türkiye’yi nasıl engellemeyi düşünüyor?’” Öyle bir algı yaratılıyor ki, Türkiye sanki Kürtlerle karşı karşıya. Örneğin, Trump’ın çekilme kararı için Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton şunu yazdı; ‘Karar hem Kürtlere hem de görev yeminine yönelik mide bulandırıcı bir ihanet.’ Benzer bir mesaj Cumhuriyetçi senatör Lindsey Graham’dan geldi; “Kürtleri terk ettiği için ABD’nin onurunu lekeliyor.” ABD’nin, Eski Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Halley de Trump’ın kararına tepki gösterenler arasındaydı.

Haberin Devamı

“Müttefiklerimizin yanımızda olmalarını bekliyorsak biz de müttefiklerimizin arkasında olmalıyız. Kürtler IŞİD’e karşı savaşımızda etkiliydiler. Onları ölüme terk etmek büyük bir hata” Türkiye’nin operasyon kararından sonra bölgeden askerlerini çeken ABD Başkanı Trump, önceki gün PKK/ YPG’lilerin yalnız bırakıldığına yönelik tepkilere, “Kürtler bizimle birlikte savaştı fakat biz onlara yüklü miktarda para ve ekipman verdik. Kürtler Türkiye ile onlarca yıl savaştı...”

Hedef PKK

Dün de bir gazeteci “Kürtlerin güvenliğini sağlayabilecek misiniz?” diye sorduğunda ABD Başkanı Trump, “Deneyeceğiz” dedikten sonra aynen şunları söyledi; “Kürtlere baktığınızda onlar Türklerin doğal düşmanı. Söylediğim gibi doğal düşmanları var. Bugün bir tarihçi yüzyıllardır savaştıklarını söyledi...”

Tamamen yalan tamamen çarpıtma….Kürtler ile Türkler “doğal düşman” değil aynı coğrafyada aynı kaderi paylaşan insanlardır. Türkiye’nin düşmanı ise ABD’nin dolarla satın alıp eline silah verdikleri terörist PKK’lılardır. Türkiye’de milyonlarca Kürt kökenli yurttaşın olduğunu bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar… Türkiye uluslararası anlaşmalardan doğan hakkını kullanarak terörle mücadele için Suriye’de operasyon yapacak. Ancak Türkiye’yi zan altında bırakmaya çalışan tüm Amerikalı yetkililer, hedefin terör örgütü PKK olduğunu net olarak biliyor.

Haberin Devamı

Onların “müttefik” dedikleri ise terör örgütü PKK ve Suriye’deki uzantılarıdır. İşin tuhafı, terör örgütüne silah ve para verdiklerini bizzat ABD Başkanı ağzından da itiraf etmeleri. Tekrar edelim; Türkiye’nin operasyonunda hedef Kürtler değil terör örgütü PKK’dır.

Trump’ın “Para verdik” dediği ise onurlu Kürtler değil, satılık PKK’lılardır. Ayrıca şunu merak ediyorum, PKK’lı teröristler için üzülen ABD’li yetkililer ve gazeteciler, bugüne kadar PKK/ YPG’lilerin katlettiği Kürtler ve Türkler için hiç üzüntü duydular mı acaba?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder