Nedim Şener Ankara’da 51 bin 67 FETÖ’cü
HABERİ PAYLAŞ

Ankara’da 51 bin 67 FETÖ’cü

Duyunca kulaklarıma inanamadım; Sadece Ankara’da 2010-2018 yılları arasında FETÖ’nün sivil imamlarıyla sabit hatlar üzerinden irtibat kuran 51 bin 67 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli subay ve astsubay tespit edilmiş! Bunu söyleyen Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nda konuyla ilgili soruşturmaları yürüten yetkili olmasa asla inanmazdım. Sadece Ankara’da 51 bin 67 FETÖ iltisaklı kişi tespit edilmişse, bunun İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ulaşacağı rakamı tahmin etmek bile korkunç.

Bundan 1.5 yıl önce başlayan ve 2010-2018 yıllarını kapsayan döneme ilişkin incelemede Ankara’da FETÖ’cü sivil imamların büfe, market, bayii gibi ticari yerlerden TSK’daki kripto FETÖ’cülerle irtibat için kullandığı sabit hat sayısı 471 olarak belirlendi. Bu sabit hat numaraları ile 280 bin TSK personelinin cep telefon arama kayıt bilgileri karşılaştırıldığında 51 bin 67 kişinin en az bir kez arandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, şu anda en az 5 kez aranmış olan TSK’daki FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar yapıyor. Nitekim değişik zamanlarda bu sabit hatlardan en az 5 kez aranmış subay-astsubay TSK mensubu sayısı 7 bin 350 kişi olarak tespit edildi. Bugüne kadar bunlara yönelik 51 operasyonda 3 bin 102’si hakkında işlem yapıldı. 1.613’ü gözaltına alındı, 709’u tutuklandı, 758’i adlı kontrolle serbest bırakıldı. Bunların 254’ü da firarı. 4 bin 248 kişi hakkında ise ileriki günlerde operasyon yapılması bekleniyor.

Sabit hatlar belirlendi

Gözaltına alınanlardan yüzde 40’ı itirafçı oldu, bunların verdiği bilgilerden varlığı hiç bilinmeyen 931 sivil imamın ismi tespit edildi. Sivil imamların 725’i hakkında operasyon yapıldı, 206’sı hakkında ise işlemler sürüyor. İtiraflar yoluyla 854 subay, 395 astsubay 1.100 sivil FETÖ’cüye de bu itiraflar yoluyla ulaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın araştırmasında önce FETÖ’nün Ankara’da kullandığı 471 sabit hat tek tek tespit edildi. Bu hatlar ile ilgili yapılan aramalar, arama sıklıkları, süreleri tespit edildi ve 4 asıl 4 de destekleyici kriter belirlendi.

Haberin Devamı

Arama sayıları 5 ve üzeri ile 1 olanlar tek tek listelendi. Bu aramaların belirli zaman aralıkları ile yapılması, arama süresinin 20 ile 55 saniye olması, aramanın farklı sabit numaralardan yapılması ana kriter olarak kondu. Savcılık yetkilileri 5 ve üzeri olan ile 1 araması olan arasında ayrım yapmıyor. Hatta 1 araması olanların zorunlu aramayı gerektirmeyecek kadar yüksek örgüt bağlılığı olduğu üzerinde de duruluyor.

Öte yandan tüm bu çalışma Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı (TEM) koordinasyonunda bir “Türkiye Bilgi Havuzu”na dönüştürüldü. 81 ildeki FETÖ’nün kullandığı sabit hatlar tek tek tespit ediliyor. TEM dairesine gelen bilgiler 280 bin TSK personelinin cep numaraları ile karşılaştırılacak. Böylece sabit hat operasyonlarıyla tüm illerdeki FETÖ iltisaklı isimler belirlenecek. Peki Türkiye çapında rakam kaç olur? Ankara’da sayı 51 bin 67 ise İstanbul ve İzmir’i de düşünerek varın Türkiye genelini siz hesap edin…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder