Nedim Şener Askeri öğrenci misin casus mu birader!
HABERİ PAYLAŞ

Askeri öğrenci misin casus mu birader!

1996 doğumlu B.Aydın, 13 yaşında Ankara’da dershanede FETÖ’cülerle tanışmış. FETÖ'cüler eve çıkardıkları B. Aydın’ı askeri okul sınavında çıkan sorulara çalıştırmış, “Hubeyb” kod adını verip FETÖ elebaşının videolarını izleterek beynini yıkamışlar.

2010 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ne girmiş, 2015 yılında da Kara Harp Okulu’na geçmiş. 15 Temmuz’dan sonra okulun kapatılmasıyla ilişiği kesilmiş. Devlet binlercesi gibi B.Aydın’a da Türkiye’nin en iyi üniversitelerine girme hakkı tanımış.

Şimdi Bilgisayar Mühendisliği’nde okuyan B.Aydın, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı son “sabit hat” operasyonunda gözaltına alındı. O da itirafçı olarak tüm bildiklerini anlattı.

Haberin Devamı

B.Aydın’ın anlattıkları, ancak casus filmlerinde görülür. FETÖ’nün sivil imamları, askeri öğrencilerle sabit hat üzerinden iz bırakmamak için “Sıfır saniyelik görüşmelerle” de haberleşiyormuş!

B.Aydın, bağlı olduğu sivil imam “Adem” kod adlı Abdurrahman Duman ile sabit hatlar üzerinden haberleşme ve buluşma yöntemlerini ifadesinde şöyle anlatıyor: “İstanbul’da Askeri okulda öğrenciyken Ankara’daki sabit hatlardan arandığımda Adem’in haftaya İstanbul’a geleceğini, İstanbul’daki sabit hatlardan arandığımda ise kendisinin İstanbul’da olduğunu anlardım.

Sıfır saniyelik görüşme

Çaldırıp kapatma şeklindeki “Sıfır saniyelik aramalar” ise kendi aramızda belirlediğimiz, buluşma yerinde herhangi bir değişiklik olmadığını gösteren şifreydi. Farklı saniyelerdeki sıfır saniyelik aramalar ise buluşma yerinde ve tarihinde bir değişiklik olduğu veya gitmeyeceğimi söylediğim zamanlardaki görüşmelerdir.

Sıfır saniyelik aramalarla ilgili Adem (K) bana yaptığı açıklamasında; buluşma yeri ve zamanında bir değişiklik olmadığı durumlarda telefonu bir defa sabit hattan çaldıracağını söylemişti.

Görüşme olan aramalar ise; 2 veya 3’üncü defa çaldırıldığında buluşmayla ilgili bir sorun olduğunu anlayıp telefonu açar, en fazla 1 dakikalık görüşmeler yapardık.

Buluşma için belirtilen noktaya geldiğimizde o bekliyor olurdu, kendisini görünce 20-30 metre arkasından takip ederdim. O önden gider, nereye gideceğimizi belirlerdi. Her seferinde farklı yerlerde görüşürdük.

Haberin Devamı

Taksiye binmez, toplu taşıma araçları kullanırdık. Toplu taşıma araçlarında ayrı koltuklarda oturur, yan yana gelmezdik. Görüşme, evde olacaksa apartmana girerken yine ayrı ayrı girerdik.

Eve girerken cep telefonlarımızı kapatıp bir odaya bırakırdık. Dışarı çıkamadığım hafta sonları veya cezalı olduğum zamanlarda telefonum kapalı olduğunda, buluşma yerinde bekleyeceğini 30 dakika veya 1 saat bekleyip gideceğini söylerdi.” FETÖ 13 yaşında bir çocuktan işte böylesine casus yaratan karanlık bir örgüttür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder